Όταν τηγανίζουμε ή μαγειρεύουμε τροφές που μυρίζουν έντονα (π.χ. ψάρι), η κουζίνα γεμίζει δυσάρεστες οσμές, από τις οποίες δυσκολευόμαστε να απαλλαγούμε ακόμα και αν αφήσουμε ανοιχτά τα παράθυρα για ώρες. Μια καλή ιδέα, λοιπόν, είναι να βράσουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μια χούφτα μπαχαρικά (όπως πιπέρι, γαρίφαλο, βανίλια) ή αρωματικά (π.χ. μέντα, ευκάλυπτο, δυόσμο). Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε τις ευχάριστες μυρωδιές να κατακλύσουν το χώρο και να εξαφανίσουν κάθε δυσάρεστη οσμή.