Η φήμη και η επιτυχία τελικά φαίνεται να έχουν ένα τίμημα, το οποίο συνδέεται με λιγότερα χρόνια ζωής, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «QJM: An International Journal of Medicine».
Διάσημοι άνθρωποι του θεάματος, αλλά και αθλητές φαίνεται να έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι καθηγητές Richard Epstein και Catherine Epstein ανέλυσαν 1.000 συναπτές αναγγελίες θανάτων που δημοσιεύτηκαν στους «New York Times» μεταξύ του 2009 και του 2011 βάση των φύλου, της ηλικίας, της απασχόλησης και της αιτίας θανάτου.

Η μελέτη τους έδειξε ότι οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές συνήθως πεθαίνουν σε νεαρότερη ηλικία από τους υπόλοιπους, με τον μέσο όρο ηλικίας θανάτου τους να ανέρχεται στα 77 έτη και 1 μήνα. Ακολουθούν οι αθλητές με 77 χρόνια και 5 μήνες. Από την άλλη πλευρά, οι στρατιωτικοί παρουσιάζουν σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, το οποίο φτάνει τα 84 χρόνια και 8 μήνες κατά μέσο όρο. Στην κατηγορία των ανθρώπων που απολαμβάνουν την μακροζωία ανήκουν και οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί, οι οποίοι εμφανίζουν μέσο όρο ζωής τα 80 έτη.

Οι θάνατοι σε νεαρές ηλικίες συνδέονται συνήθως με ατυχήματα και μολύνσεις, όπως ο ιός HIV και ο καρκίνος, λένε τα αποτελέσματα της έρευνας. Θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, που οι ερευνητές συνέδεσαν με το μακροχρόνιο κάπνισμα, ήταν πιο συνηθισμένοι σε ανθρώπους, των οποίων η καριέρα είχε να κάνει με το θέαμα.


Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: