Περισσότερο από 4000% έχουν αυξηθεί οι πλαστικές επεμβάσεις στα μπράτσα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στατιστική που διεξήγαγε η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών. Πρόκειται για μία τάση που έχει ενταθεί επειδή είναι της μόδας τα αμάνικα ρούχα, αλλά και επειδή πολλές γυναίκες θα ήθελαν να αποκτήσουν τα καλλίγραμμα μπράτσα διάσημων γυναικών, όπως είναι και η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., Μισέλ Ομπάμα. Το 2000 περισσότερες από 300 γυναίκες έφτιαξαν τα μπράτσα τους για να φαίνονται σφιχτά και γυμνασμένα, ενώ πέρυσι το νούμερο αυτό άγγιξε τις 15000. Όπως είναι λογικό η εν λόγω επέμβαση επιλέγεται κυρίως από γυναίκες, σε ποσοστό 98%, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλύτερες από 40 ετών.

Η εν λόγω επέμβαση μπορεί να εστιάζει στη λιποαναρρόφηση από τα μπράτσα, που σε συνδυασμό με δίαιτα και άσκηση, βοηθά σημαντικά στο να έχουν μία καλύτερη εμφάνιση. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να αφαιρέσουμε το περισσευούμενο δέρμα από την πίσω πλευρά των μπράτσων, όμως αυτός ο τύπος της επέμβασης αφήνει μία σχετικά μεγάλη ουλή και μένει να επιλέξει η ενδιαφερόμενη αν προτιμάει το δέρμα που κρέμεται ή την ουλή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε και πάλι η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών οι γυναίκες θαυμάζουν τα μπράτσα της Michelle Obama, και των ηθοποιών Jennifer Aniston, Jessica Biel και Demi Moore και θέλοντας να μοιάζουν με αυτές προχωρούν στην πλαστική επέμβαση.

Η αλήθεια είναι, τόνισαν οι αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί, ότι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι γενετικά προγραμματισμένοι να έχουμε τις ίδιες ποσότητες λίπους σε όλα τα σημεία, κάποιοι που έχουμε υπερβολικό θα μπορούσαμε να καταφύγουμε στη λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με άσκηση και διατροφή. Αν πάλι το πρόβλημα είναι το δέρμα που περισσεύει – επειδή έχουμε χάσει κάποια κιλά ή εξαιτίας της ηλικίας που έχει περάσει – μπορούμε να καταφύγουμε στο άλλο είδος επέμβασης.