Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για την πρόσληψη κολλαγόνου. Σύμφωνα με μελέτες, αυτή η πολύτιμη πρωτεϊνη που μας διατηρεί νέους, καταστρέφεται από τον ήλιο προκαλώντας ταχύτερα στην πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Άρα όσο περισσότερο κολλαγόνο έχουμε στον οργανισμό μας τόσο πιο καλά μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία και την ομορφιά μας. Όμως: Το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από κανένα είδος τροφής, συνεπώς η χορήγησή του στον οργανισμό μας μπορεί να γίνει μόνο μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής. Τα δυο πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό είναι τα εξής:


Κολλαγόνο σε πόσιμη μορφή: Αυτό το συστατικό εμπλουτίζει το διάσημο πια Collagen Pro-Active, μαζί με πυρίτιο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έχει κάνει θραύση στις πωλήσεις, απ’ ό,τι μαθαίνω.


Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι υπάρχει κολλαγόνο και σε μορφή ταμπλέτας. Πρόκειται για το QYRA, της εταιρείας Gelita, που αποτελείται από εξελιγμένα ειδικά πεπτίδια κολλαγόνο με χαμηλό μοριακό βάρος, πράγμα που σημαίνει ότι απορροφάται σχεδόν κατά 100%. Κατανέμεται στους διάφορους ιστούς, αλλά η μεγαλύτερη συγκέντρωσή του γίνεται στο δέρμα.

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα δυο, ή κάποιο άλλο; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;