Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στα κομμωτήρια της Μεγάλης Βρετανίας και σύμφωνα με όσες την έχουν δοκιμάσει, πετυχαίνει να κάνει πιο ανθεκτική και χοντρή την τρίχα, και ταυτόχρονα να λειάνει την επιφάνειά της. Με άλλα λόγια, σβήνει τις καταστροφικές συνέπειες του styling και των τεχνικών επεξεργασιών που έχουμε όλες κάνει κατά καιρούς. Και όλα αυτά έναντι του προσιτού αντίτιμου των (περίπου) 25 ευρώ.

Ποια είναι η «μαγική φόρμουλα

Η σύνθεση δημιουργήθηκε από το ερευνητικό τμήμα μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών και περιλαμβάνει ένα ειδικό μόριο, που ονομάζεται, Intra-Cylane, το οποίο προσκολλάται σαν δίχτυ στην κερατινοειδή επιφάνεια της τρίχας και στη συνέχεια διεισδύει στα φθαρμένα λέπια της, «σφραγίζοντας» τα κενά, όπως ακριβώς. Επιπλέον, βιταμίνες και παράγοντες λάμψης αυξάνουν τη διάρκεια του αποτελέσματος. Ο διευθυντής του ερευνητικού τμήματος δήλωσε: «Όπως ακριβώς το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης: η τρίχα λεπταίνει, χάνει την πυκνότητά της και γίνεται θαμπή και άγρια. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη ζωντάνια τους, ξεκινώντας από τη ρίζα, η οποία είναι το μόνο ενεργό κομμάτι της τρίχας, και φτάνοντας στις άκρες.»

Η θεραπεία περιλαμβάνει δυο στάδια: στο πρώτο εφαρμόζεται ένα ειδικό σαμπουάν που περιλαβάνει το συγκεκριμένο μόριο ενώ μετά το ξέβγαλμα και το σκούπισμα, απλώνεται ο ορός με τη βοήθεια σύριγγας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η θεραπεία έχει θεαματικά αποτελέσματα στα πολύ μακριά μαλλιά, σε περιπτώσεις ψαλίδας, φριζαρίσματος, και στα βαμμένα ή τεχνικά επεξεργασμένα μαλλιά (περμανάντ, βαφές κτλ).