Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η επίδραση της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ στα αντανακλαστικά ήταν αισθητή ακόμη και αφού και η τελευταία σταγόνα αλκοόλ είχε αποβληθεί από τον οργανισμό των συμμετεχόντων σε σχετικό πείραμα προσομοίωσης οδήγησης.

Οι οδηγοί με hangover έκαναν σημαντικά περισσότερα λάθη κατά τη διάρκεια μιας άσκησης προσομοίωσης οδήγησης διάρκειας 20 λεπτών.

Σύμφωνα με τον Chris Alford από το UWE (University of the West of England) ο οποίος ηγήθηκε της σχετικής έρευνας «ορισμένα πράγματα όπως η ταχύτητα της αντίδρασής τους είχαν επιβραδυνθεί, ενώ ο τρόπος οδήγησής τους ήταν πιο ασταθής και απρόβλεπτος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η οδήγησή τους ήταν σαν να βρίσκονταν πάνω από το επιτρεπτό όριο αλκοόλης, ωστόσο στον οργανισμό τους δεν είχαν πλέον αυτή την αλκοόλη.»

Σε μια μεγαλύτερη Ολλανδική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης που διεξήχθη πρόσφατα οι οδηγοί με hangover «οδήγησαν» σε συνθήκες προσομοίωσης για μία ώρα. Παρότι το αλκοόλ είχε πλέον αποβληθεί από τον οργανισμό τους η οδήγησή τους παρέμενε αρκετά «μεθυσμένη».

Όταν πίνουμε πολύ αλκοόλ λοιπόν καλό είναι να αποφεύγουμε το τιμόνι όχι μόνο το ίδιο βράδυ αλλά και την επόμενη μέρα.

Διαβάστε ακόμη
Ποιά ποτά δημιουργούν το χειρότερο hangover

Πότε το hangover χειροτερεύει