Έρευνες έχουν δείξει ότι 9 στα 10 παιδιά καταναλώνουν στο κολατσιό τους πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών από τις καθημερινές τους ανάγκες. Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες επιλογές σνακ –τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για μας- βρίσκονται τα πατατάκια. Αντί να τα στερηθούμε, λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας σε μόλις 30 λεπτά, υγιεινά πατατάκια. Κόβουμε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Στρώνουμε τα πατατάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.