Υλικά
1 γλώσσα
3 γαρίδες νο1
50 ml κρασί λευκό
60 γρ. καρότο
60 γρ. κολοκύθι
60 γρ. φοινόκιο
θυμάρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λεμόνι
10 γρ. αυγά σολομού
Εκτέλεση
για το φιλέτο γλώσσας
Φιλετάρετε τη γλώσσα σε 4 φιλέτα.
Καθαρίζετε τη μια γαρίδα, τη βάζετε στη μέση της γλώσσας και τυλίγετε σε ρολό, το οποίο στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Βάζετε το ρολό στο φούρνο με λίγο κρασί και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά. Ωστόσο, τη γλώσσα πρέπει να την σκεπάσετε με ασημόχαρτο πριν την βάλετε στο φούρνο.
Στην τελική εκτέλεση του πιάτου, τοποθετείτε 2 ακόμα βραστές γαρίδες ως γαρνίρισμα.
για τα λαχανικά
Κόβετε σε λεπτές λωρίδες τα λαχανικά (κολοκύθι, καρότο, φοινόκιο) και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό για να ζεματιστούν.
Μετά το ζεμάτισμα, τα βάζετε αμέσως σε μπολ με νερό και παγάκια για να μην χάσουν το χρώμα τους.
Έπειτα, βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε ελαφρά, ρίχνοντας στο τέλος λίγο φρέσκο θυμάρι.
για τη σάλτσα βουτύρου
Μαλακώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Στο τέλος προσθέτετε το μπρικ.
Η σάλτσα πρέπει να διατηρηθεί σε μπεν μαρι μέχρι να σερβιριστεί, διαφορετικά το βούτυρο θα σφίξει.