Συνήθως για να φτιάξουμε τη σαλάτα μας χρησιμοποιούμε ένα μέρος από το λάχανο -ειδικά όταν είναι μεγάλο- και το υπόλοιπο συχνά χαλάει. Για να διατηρήσουμε για μεγαλύτερο διάστημα το λάχανο και να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χάσει τα θρεπτικά του συστατικά, υπάρχει ένα μικρό μυστικό: Το στιγμή που το κόβουμε, αλείφουμε το κομμάτι που περίσσεψε με χυμό φρέσκου λεμονιού και το τυλίγουμε με μια διαφανή μεμβράνη. Στη συνέχεια, το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.