Παιδικό θέατρο
«Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» είναι μία θεατρική διασκευή του διηγήματος, που γράφτηκε το 1953 από τον γάλλο Jean Giono, ο οποίος ήθελε να μεταβιβάσει στους συνανθρώπους του την αγάπη «για το δέντρο ή ακριβέστερα για τη φύτευση των δέντρων». Πρόκειται για την ιστορία του βοσκού Ελζεάρ Μπουφιέ, ο οποίος, στο διάστημα 1913-1947, φυτεύει βελανιδιές στα άγονα πλατώματα της Άνω Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία. Μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο αφηγητής επιστρέφει και διαπιστώνει πως ο Ελζεάρ Μπουφιέ συνεχίζει εκεί την επίμονη και μοναχική δουλειά του. Το 1945, στο τέλος ενός δεύτερου αιματηρού πολέμου, ο αφηγητής δεν αναγνωρίζει πια το ερημικό τοπίο που είχε αντικρίσει τις δυο προηγούμενες φορές: τα χωριά κατοικούνται πάλι και η περιοχή βρίσκεται στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους από βελανιδιές.
Info: Σάββατο 22/02, στις 17:00 & Κυριακή 23/02, στις 12:00. Είσοδος: 8 €, 6 €.

4ο Therapy Planet Festival

Μέσα στη δίνη των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων και με τη γνώση που προσέφεραν τα τρία προηγούμενα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, διοργανώνεται και πάλι την Kυριακή 23 Φεβρουαρίου, το 4ο Therapy Planet Festival σαν μια εναλλακτική φωνή συντονισμένης δράσης για ενδυνάμωση του εαυτού, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα στα οποία μας ωθούν τα ισχύοντα συστήματα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν ομιλίες, αλλά και βιωματικά σεμινάρια ψυχοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων προσωπικής ανάπτυξης.
Info: Ξενοδοχείο Divani Caravel, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα. Τηλ.: 210-36.20.020, site:http://festival.therapyplanet.gr/. Ώρες λειτουργίας: 9.00-22.00

Εργαστήρι Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου

Η ρομποτική αποτελεί μια σχετικά καινούργια επιστήμη, που συνδυάζει στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης, προηγμένης μηχανολογίας, μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς κλπ. Παράλληλα, οι πρώτες ολοκληρωμένες εφαρμογές της εμφανίζονται σε τομείς όπως η βιομηχανία, η ιατρική, η αεροπλοΐα. Το Μουσείο Ηρακλειδών και η Διερευνητική Μάθηση Α.Ε διοργανώνουν ένα κύκλο εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται τις Κυριακές στις αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Info: 9-30 Μαρτίου, 16:00 – 17:30. Κόστος Συμμετοχής: 60 € για ολόκληρο τον κύκλο εργαστηρίων (10% έκπτωση σε αδέλφια). Πληροφορίες-κρατήσεις: κα. Ελένη Νομικού (Δευτ.-Παρ., 09:00-14:00), τηλ.: 210-34.61.981 (εσωτ. 201), 6947-277.697.

«Αυλαία και πάμε»

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου Νέας Ιωνίας σάς προσκαλεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου (στις 20.00) στη θεατρική παράσταση με τίτλο «Αυλαία και Πάμε».
Info: Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΣΤΕΡΑΣ», Ασκληπιού 4 (όπισθεν ΟΤΕ), Νέα Ιωνία). Είσοδος ελεύθερη.​

Βιβλία
Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής τόμοι ΙΙ και III

Andreas Moritz, Εκδόσεις Διόπτρα

Τόμος ΙΙ
Αιώνες πριν, οι χρόνιες παθήσεις σπάνιζαν. Σήμερα, οι χρόνιες παθήσεις αποτελούν το 90% των προβλημάτων υγείας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι περισσότερες ιατρικές αγωγές εστιάζουν στο να εξαλείφουν τα συμπτώματα και όχι στους λόγους εκδήλωσης της πάθησης. Ο Andreas Moritz αποδεικνύει τεκμηριωμένα ότι τα αίτια της νόσησης βρίσκονται στον εσωτερικό μας κόσμο και ότι είναι στο χέρι μας να ενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας που διαθέτει ο οργανισμός μας. Διαβάστε τα πορίσματα από πολυετείς έρευνες και μελέτες για: Τις θαυματουργές λοιμώξεις, τη χοληστερόλη που σώζει ζωές, τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης, το αν το αγελαδινό γάλα ενδείκνυται για τον άνθρωπο κ.ά.

Τόμος ΙΙΙ
Καταρρίπτοντας πλήθος μύθων γύρω από την υγεία, αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι η καλή υγεία όχι μόνο επιτυγχάνεται εύκολα, αλλά είναι και η φυσιολογική μας κατάσταση. Στο νέο του βιβλίο, ο Andreas Moritz αποκαλύπτει τους συνηθέστερους, και εντούτοις παραγνωρισμένους, παράγοντες που μας κάνουν να νοσούμε και να γερνάμε πρόωρα. Παραθέτει αποτελεσματικές, δοκιμασμένες προσεγγίσεις για την εξάλειψη των αιτιών της νόσησης και την επίτευξη της βέλτιστης υγείας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να αφυπνίσουμε την έμφυτη δύναμή μας για αυτοθεραπεία. Μάθετε, λοιπόν, τι είναι το φαινόμενο Πλασέμπο, αν η σύγχρονη ιατρική είναι αξιόπιστη, γιατί κάποιοι θεραπεύονται, ενώ άλλοι όχι και πολλά ακόμη γύρω από τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.