Κάνουμε πολλές δουλειές ταυτόχρονα

Αν η λίστα μας με τις υποχρεώσεις της μέρας θυμίζει το τραγούδι της Μαίρης Παναγιωταρά, τότε υπάρχει θέμα. Οι πολλαπλές υποχρεώσεις δημιουργούν στρες και το στρες ανεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας τοξικής ορμόνης που σκοτώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών. Αντί να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα, διεκπεραιώνουμε μια δουλειά τη φορά κι έπειτα περνάμε στην επόμενη.

Επιδόρπιο; Ναι, παρακαλώ

Η ζάχαρη εκτός του ότι προσθέτει στο πι και φι έξτρα κιλά, προκαλεί τη γλυκοζυλίωση, μια χημική διαδικασία η οποία διαβρώνει τους ιστούς και φθείρει τα κύτταρα. Αποτέλεσμα είναι η θαμπή επιδερμίδα, οι μαύροι κύκλοι, η απώλεια τόνου, το πρήξιμο, η διαστολή των πόρων. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Αν δεν μπορούμε να κόψουμε τελείως τα γλυκά, τουλάχιστον ας περιορίσουμε την ποσότητά τους.

Κρέμα βάλαμε;

Τι είναι μερικά δευτερόλεπτα εφαρμογής –γιατί τόσα μόνο χρειάζεται- μπροστά σε ένα λείο, ενυδατωμένο και φωτεινό δέρμα χωρίς ρυτίδες; Οι πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές συνθέσεις είναι εκείνες που περιέχουν ρετινόλη που αυξάνει την πυκνότητα της επιδερμίδας και λειαίνει τις ρυτίδες. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C. Όλα τα παραπάνω διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που διατηρούν το δέρμα μας νεανικό.


Αν θέλουμε να κάνουμε μπότοξ αλλά διστάζουμε, υπάρχει εναλλακτική: Το καλλυντικό filler. Ένα από τα πιο δραστικά είναι το LiftActiv Advanced Filler της Vichy με καθαρή ρετινόλη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση και το επαναστατικό μόριο LR 2412 που επανορθώνουν ακόμα και τις πιο βαθιές, κάθετες ρυτίδες.


Το είδαμε το όνειρο

Αν κοιμόμαστε λιγότερο από 5 ώρες καθημερινά, τότε οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ιδανικά κοιμόμαστε 7-8 ώρες. Αν έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο, πίνουμε λίγο πριν πέσουμε ένα χαλαρωτικό ρόφημα, όπως η βαλεριάνα, κάνουμε ένα ζεστό ντους, και δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ύπνου στην κρεβατοκάμαρα.

Αντηλιακό στις διακοπές

Οι δουλειές στην πόλη κάνουν περισσότερο κακό στην επιδερμίδα μας απ’ό,τι μία μέρα στον ήλιο. Η νο1 αιτία της πρόωρης γήρανσης είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία είναι βλαβερή ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Προστατεύουμε λοιπόν το πρόσωπό μας με μια αντηλιακή κρέμα ή με μια σύνθεση που περιέχει SPF.

Αν δεν είμαστε φαν του πρωϊνού μακιγιάζ, επιλέγουμε ένα αντηλιακό με χρώμα που χαρίζει ομοιόμορφο τόνο και ζωντάνια στην όψη μας. Ένα από τα καλύτερα είναι το αντιοξειδωτικό Crème Teintee με SPF 30, της Avene, που απορροφάται άμεσα χωρίς λιπαρότητα και είναι ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τηλεοπτικός μαραθώνιος

Σύμφωνα με μια έρευνα του βρετανικού portal Βritish Journal Of Sports Medicine, μία ώρα στην τηλεόραση μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά 22 λεπτά. Επιπλέον, όσοι έβλεπαν μέσο όρο 6 ώρες τηλεόραση κάθε μέρα έζησαν πέντε χρόνια λιγότερο από τους συντρόφους τους. Όταν καθόμαστε αδρανείς βλέποντας τηλεόραση, συνήθως θέλουμε να τσιμπάμε κάτι, ο οργανισμός μας δεν καίει το λίπος και τεμπελιάζει το κυκλοφορικό μας σύστημα.

Make up to me

Τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ έχουν προηγμένες συνθέσεις που πολλές φορές περιποιούνται την επιδερμίδα. Ωστόσο, ο καθαρισμός επιβάλλεται, είτε έχουμε μακιγιαριστεί είτε όχι. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε χημικές ουσίες, σκόνη, έλαια, και άλλες ουσίες που αφυδατώνουν την επιδερμίδα και μπλοκάρουν τους πόρους της.

Καθαρίζουμε και απομακρύνουμε τις ελεύθερες ρίζες με ένα ήπιο αφρώδες προϊόν με το top συστατικό της αντιοξείδωσης, το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς. Mας αρέσει το βιολογικό Rose Moisture Plus Moisturizing Cleanser, της Jurlique.