Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή τα απαραίτητα δομικά υλικά για την κυτταρική λειτουργία. Αντίθετα, είναι φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερίνη. Το κρέας του κοτόπουλου έχει πλούσια περιεκτικότητα σε φώσφορο, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή νιασίνης, βιταμίνης Β6 και σεληνίου.

Βέβαια, για να απολαύσουμε τα οφέλη από το κρέας του κοτόπουλου στη διατροφή μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά την αγορά του. Ποια είναι, λοιπόν, τα κριτήρια για να επιλέξουμε ένα κοτόπουλο, ώστε να είναι ασφαλές και υγιεινό; Τα συσκευασμένα κοτόπουλα μάς παρέχουν ένα σωρό πληροφορίες, προκειμένου να κάνουμε μια συνειδητή επιλογή και όχι να αγοράζουμε στην τύχη ή με το μάτι. Επιπλέον, η συσκευασία προστατεύει το κοτόπουλο από πιθανές επιμολύνσεις, από τη στιγμή που θα βγει από το σφαγείο μέχρι να το αποσυσκευάσουμε και να το μαγειρέψουμε.

Τα συσκευασμένα κοτόπουλα μάς παρέχουν πληροφορίες σχετικές με:
1. Τον παραγωγό, ο οποίος εγγυάται την ποιότητα του κοτόπουλου.
2. Το είδος της τροφής του κοτόπουλου. Η πιστοποίηση των ειδικών εκτροφών από φορείς όπως ο AGROCERT, που βρίσκουμε πάνω στις συσκευασίες, διασφαλίζουν ότι το κοτόπουλο δεν τράφηκε με προϊόντα ζωικής προέλευσης, όπως ζωικά λίπη, ιχθυάλευρα, κ.λπ., τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για να μειώσουν το κόστος παραγωγής.
3. Τη χώρα προέλευσης. Έτσι θα είμαστε ενήμεροι αν το κοτόπουλο που αγοράζουμε είναι ελληνικό.
4. Tον τόπο σφαγής. Φαίνεται από τη σφραγίδα του επίσημου κτηνιατρικού ελέγχου. Είναι σημαντικό ως καταναλωτές να γνωρίζουμε αν το κοτόπουλο έχει σφαγεί σε εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σφαγείο.
5. Τον τρόπο που έχει ψυχθεί το κοτόπουλο. Χρησιμοποιούνται κυρίως δύο μέθοδοι:
a. ψύξη με ψυχρό αέρα (αερόψυξη)
b. ψύξη με νερό.
Η αερόψυξη, παρότι κοστίζει περισσότερο από τη ψύξη με νερό, διασφαλίζει πως δεν θα προκύψουν επιμολύνσεις από το ένα κοτόπουλο στο άλλο, σε αντίθεση με την ψύξη με νερό, όπου οι επιμολύνσεις είναι ιδιαίτερα εύκολες. Επίσης, διασφαλίζει πως το κοτόπουλο δεν έχει απορροφήσει νερό και επομένως κατά το μαγείρεμα δεν θα συρρικνωθεί.
6. Τη φρεσκάδα του κοτόπουλου. Είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Συμβουλή
Για να απολαμβάνουμε την υψηλή ποιότητα του κοτόπουλου συνιστάται να το καταναλώνουμε νωπό χωρίς να το έχουμε καταψύξει προηγουμένως. Στους οικιακούς καταψύκτες χρειάζονται πολλές ώρες, ίσως και μέρες, για να φτάσει το κοτόπουλο στους -18οC, με αποτέλεσμα η ποιότητά του να υποβαθμίζεται. Εξάλλου, κατά το στάδιο της απόψυξης η ποιότητά του μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Με τα συσκευασμένα κοτόπουλα MIMIKOS που κυκλοφορούν σε ΝΕΑ πρωτοποριακή συσκευασία προστατευτικής ατμόσφαιρας, σφραγισμένα αεροστεγώς, έχετε διασφαλισμένη περισσότερη φρεσκάδα μέχρι την ημερομηνία λήξης, περισσότερη ασφάλεια για το προϊόν, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για να μη χρειάζεται να το καταψύξετε μέχρι να το καταναλώσετε και φυσικά όλες τις πληροφορίες για να κάνετε σωστά την επιλογή σας.