Ο Μέγας Ανατολικός
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει με τον Μεγάλο Ανατολικό. Από το Λίβερπουλ στη Νέα Υόρκη. Συναντά τα πρόσωπα του μυθιστορήματος. Η επανάσταση, οι ενοχές, οι απαγορεύσεις. Όλα ηδονικά. Στη θάλασσα, όλα ξεκινούν απ’ την αρχή. Δεν υπάρχουν κανόνες, θρησκείες, παρελθόν, μέλλον. Υπάρχει μόνο η αχανής μπλε επιφάνεια. Και ο Μέγας Ανατολικός είναι ο τρόπος να την προσεγγίσεις. Μια θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου.
Info: Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη. Τηλ.: 213-00.40.496, 6945-348.445. Παραστάσεις: 26 & 28/05, 1, 2 & 4/06, στις 21.30. Είσοδος: 10, 5Ε.

«Σπύρος Γραμμένος Φουλ Μπαντ»

Το καλοκαίρι έρχεται και το Χυτήριο πραγματοποιεί την πρώτη θερινή συναυλία, έξω στον κήπο που έχει δροσιά. Ο καλύτερος τραγουδιστής στην Ελλάδα εκείνη τη μέρα τραγουδάει κάπου αλλού και για να καλύψει το κενό, ο Σπύρος Γραμμένος θα τραγουδήσει στο Χυτήριο. Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Andre Nikakis (μπάσο), Τζιμ Σταρίδας (τρομπόνι), Γιώργος Καρδιανός (κιθάρες), Δημήτρης Μποσινάκος (τύμπανα) και ο Μάνος Στάγιας στον ήχο.
Info: Πολυχώρος Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (μετρό Κεραμεικός). Τηλ.: 210-34.12.313, 6951-787.821. Σάββατο 24 Μαΐου, στις 21:30. Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

Οικογενειακή συνάντηση στη φύση

Πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στο δάσος; Πώς μπορούμε να παίξουμε «χωρίς παιχνίδια» αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον; Ποια ομαδικά παιχνίδια παίζαμε μικροί στη φύση; Ποια «οικογενειακά» παιχνίδια μπορούμε σήμερα να εμπνευστούμε από τη φύση; Πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε το Αισθητικό Δάσος Υμηττού και να γνωριστούμε με άλλες οικογένειες παίζοντας; Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού το Σάββατο 31 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί, στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. Εκεί θα τους υποδεχθούν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη, οι οποίες θα συντονίσουν τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα μεταφερθούν στον Ιστορικό Ελαιώνα και στον λόφο των Ταξιαρχών του Αισθητικού Δάσους όπου θα παίξουν ομαδικά, οικογενειακά, παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια, ανακαλύπτοντας το δάσος με έναν διαφορετικό τρόπο! Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ: 210-72.20.866 και 6945-38.00.44 (κα. Κατερίνα Λιάπη).
Info: Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, Ηροδότου 10, www.philodassiki.org, τηλ.: 210-72.20.866 – 210-72.95.418. Αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).

Βιβλία
«Η μαγειρική του εργένη» (Συνταγές για δύο άτομα)
Rene de Costa, μετ.: Ρήγας Καππάτος
Εκδόσεις Εκάτη, Τιμή 8,52Ε

Ο Rene de Costa μας εισάγει στα μυστικά της μαγειρικής, με την παρουσίαση μιας σειράς φαγητών, εύκολων στην ετοιμασία αλλά και εντυπωσιακών στην εμφάνιση. Οι συνταγές, αυστηρά δοκιμασμένες, δίνουν τις τέλειες αναλογίες και τις ακριβείς ποσότητες για το τέλειο αποτέλεσμα. Το βιβλίο, γραμμένο σε μια κατανοητή γλώσσα γι’ αυτόν που δεν πάτησε ποτέ στην κουζίνα, συμπληρώνεται από μια περιγραφή των αναγκαίων σκευών, συμβουλές για τη χρήση τους και ορισμένους κανόνες για την επιλογή των κρασιών που συνοδεύουν κάθε φαγητό.

​«Πώς να εκπαιδεύσετε το (μικρό) μαμούθ σας»
Quentin Greban, εκδόσεις Ίκαρος, τιμή: 10,90 ευρώ

Όλα τα παιδιά θέλουν ένα ζωάκι για παρέα στο σπίτι. Δέκα απλοί κανόνες για να εκπαιδεύσετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο και όχι μόνο…