Ντομάτες γεμιστές με χούμους
Υλικά για 1 μερίδα:
1 ντομάτα
2 κουταλάκια του γλυκού χούμους με κομματάκια ψημένης κόκκινης πιπεριάς
1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε κομμάτια
Φρέσκα μυρωδικά
Αδειάστε την ντομάτα, αφήνοντας λίγη σάρκα στον πυθμένα. Σε ένα μικρό σκεύος, αναμίξτε το χούμους, τα φρέσκα μυρωδικά και το κομμένο σέλινο. Γεμίστε την ντομάτα με το μίγμα και απολαύστε!
Μεγάλες στρογγυλές τομάτες με χούμους και μυρωδικά
Υλικά για 4 μερίδες:
8 φέτες ψωμί χωριάτικο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
4 μεγάλες στρογγυλές ντομάτες
1 μπολ χούμους με ψημένα λαχανικά
1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ανάμικτα μυρωδικά, χοντροκομμένα
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
1/3 του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ανάψτε τον φούρνο στο γκριλ ή απλά σε υψηλή θερμοκρασία. Απλώστε το ψωμί σε ένα ταψί πάνω σε λαδόχαρτο και αλείψτε το ελαφρά με το λάδι. Ψήστε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό με χρυσαφί χρώμα. Τρίψτε και τις δύο πλευρές της κάθε φέτας με το σκόρδο. Κόψτε τις τομάτες σε χοντρές φέτες. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με το χούμους και απλώστε τον βασιλικό. Ραντίστε με ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Σερβίρετε αμέσως.