Με το τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά μπορεί να κερδίσουν και κάτι περισσότερο από τις ατελείωτες ώρες ελευθερίας: ανεπιθύμητο βάρος.

Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου πολλά παιδιά βάζουν κιλά, ιδίως εκείνα που στη διάρκεια της χρονιάς ήταν υπέρβαρα και αγωνίζονταν να ελέγξουν το βάρος τους, σύμφωνα με επισκόπηση σχετικών ερευνών από τους επιστήμονες του Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών για πολλά παιδιά ελλοχεύει ο κίνδυνος της πρόσληψης βάρους με γρήγορο ρυθμό, αναφέρει η επικεφαλής ερευνήτρια Rebecca Franckle. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση επτά μελετών παιδιών ηλικίας 5-17 ετών και δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Preventing Chronic Disease.

Οι τάσεις αύξησης του βάρους ήταν πιο έντονες στους εφήβους, καθώς και σε όσους είχαν ήδη λίγα κιλά παραπάνω και προσπαθούσαν να τα χάσουν στη διάρκεια της χρονιάς. Οι περισσότερες ώρες καθιστικής ζωής με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και η πρόσβαση στα παγωτά και διάφορα παχυντικά σνακ που αυξάνεται το καλοκαίρι αποτελούν μερικές από τις εξηγήσεις των ειδικών αναφορικά με αυτή την τάση.