Το Εθνικό Πρόγραμμα Υγείας της Βρετανίας (NHS), καθώς και έγκριτοι βρετανοί παθολόγοι απορρίπτουν τα αντιβηχικά φάρμακα και προτείνουν παραδοσιακά γιατροσόφια με λεμόνι και μέλι, τα οποία θεωρούν ως την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του βήχα. 

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του NHS αναγράφεται ότι «ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης ενός βήχα που διαρκεί λίγες μέρες ενδεχομένως να είναι μια σπιτική συνταγή που περιέχει λεμόνι και μέλι. Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος να ξεφορτωθούμε τον βήχα που προκαλείται από μια ίωση. Συνήθως, υποχωρεί όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταφέρει να νικήσει τον ιό».

Ο δρ. Tim Ballard, αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Γενικών Ιατρών, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του NHS, λέγοντας: «Τα ιατρικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και σχετίζονται με τα αντιβηχικά φάρμακα είναι αδύναμα, ενώ δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η φαρμακευτική αγωγή μειώνει τη διάρκεια των ιώσεων, επομένως και οι γιατροί δεν έχει νόημα να τα συνταγογραφούν».  

Έρευνες δείχνουν ότι πολλά από τα φάρμακα που δίνονται για την αντιμετώπιση του βήχα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ισχυρίζονται, ενώ ορισμένα περιέχουν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Γι’ αυτό και οι γιατροί προτείνουν, αντί για μια βόλτα στο φαρμακείο, να επισκεφθούμε την κουζίνα μας και να φτιάξουμε ένα γιατροσόφι με μέλι και λεμόνι. Δείτε εδώ τη συνταγή που σας προτείνει το Vita.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: