– Να δώσω στο παιδί μου χυμό ή φρούτο;
– Είναι η πατάτα λαχανικό;
– Πόσα αυγά μπορώ να φάω την εβδομάδα;
– Κάνει καλό το κρασί;
– Τι θα πει «μια μερίδα» γαλακτοκομικών ή φρούτων;
– Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο γεύμα;
– Πώς να νοστιμίσω το φαγητό χωρίς αλάτι;
– Να ξεπλύνω το ρύζι πριν από το μαγείρεμα;
Ατέλειωτες είναι οι ερωτήσεις που αφορούν στη διατροφή μας και συχνά δεν γνωρίζουμε τα κατάλληλα να απαντήσουν χείλη.
Τώρα όμως όλα αλλάζουν: Περισσότεροι από 40 ειδικοί επιστήμονες εργάστηκαν για δύο και πλέον χρόνια προκειμένου να δώσουν εμπεριστατωμένες οδηγίες που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων κάθε ηλικίας.
Oι νέοι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί που δημιούργησε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Δια…Τροφήν». Περιλαμβάνουν σύγχρονες πληροφορίες για κάθε θέμα διατροφής, συνδυαστικά με πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, διαγράμματα και πρακτικά συμπεράσματα ώστε να γίνουν εύκολα κατανοητοί από όλους τους Έλληνες.
Βρείτε απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες στους 8 τόμους των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών στην ιστοσελίδα www.diatrofikoiodigoi.gr.