Ίσως νομίζετε πως τα λάδια σώματος είναι λιπαρά, κολλάνε στα ρούχα, αφήνουν λεκέδες, δεν ενυδατώνουν επαρκώς, κοκ. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Τα ποιοτικά body oils ενυδατώνουν σε βάθος και δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα ή λιπαρότητα στο δέρμα. Τα περισσότερα είναι ξηρά και απορροφούνται ταχύτατα και εις βάθος, διατηρώντας την ενυδάτωση που προσφέρουν για μεγαλύτερο διάστημα. Όπως και με τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης, τα καλύτερα body oils είναι εκείνα που δημιουργούνται από εκχυλίσματα άνθεων, ριζών, φρούτων, φύλλων και δεν περιέχουν χημικά.

Ένα ακόμα όφελος που προσφέρουν τα body oils έναντι των body lotions και των body butters, είναι η πολύ συμφέρουσα τιμή τους! Με την πρώτη ματιά φαίνονται ακριβότερα, αλλά μία μικρή ποσότητα body oil ενυδατώνει μεγαλύτερη επιφάνεια της επιδερμίδας, εις βάθος και για περισσότερη ώρα, συνεπώς είναι πιο οικονομικά από τις εναλλακτικές μορφές ενυδάτωσης!

Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή λάδια σώματος εδώ και χρόνια είναι το παραδοσιακό έλαιο περιποίησης που παράγεται στην Ταϊτή, το Monoi Tiki Tahiti. Πρόκειται για μείγμα λαδιού καρύδας και εκχυλίσματος άνθους Tiare. Το πρώτο που δημιουργήθηκε με την παραδοσιακή συνταγή για εμπορική εκμετάλλευση ήταν εκείνο της Parfumerie Tiki το 1947 και χαρακτηρίζεται από το άνθος Tiare που βρίσκεται μέσα σε κάθε ένα μπουκάλι ξεχωριστά. Ακολούθησαν και άλλες εταιρείες, αλλά η παραδοσιακή συνταγή παραμένει εκείνη της Parfumerie Tiki, αναλλοίωτη μέχρι σήμερα. Στην πορεία εμπλουτίστηκε και με άλλες μυρωδιές, όπως καρύδα, βανίλια, ylang ylang κ.λπ., και στη σειρά περιποίησης προστέθηκαν περισσότερα προϊόντα (σαμπουάν, κρέμες σώματος, κ.λπ.) που περιέχουν το θαυματουργό αυτό λάδι. Στην παραδοσιακή μορφή λαδιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά και τα αποτελέσματά του είναι θεαματικά.

Ένα ακόμα πολύ αγαπημένο λάδι σώματος είναι εκείνο της εταιρείας Human + Kind, η οποία αποτελείται από φυσικά προϊόντα σε ποσοστό πολύ κοντά στο 100%. Όπως και το Monoi Tiki, το Body Oil της Human + Kind μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, είναι ασφαλές για χρήση από γυναίκες που περιμένουν παιδί και έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις ουλές και τις ραγάδες, καθώς και την πρόληψη αυτών.

Τέλος, πολύ μεγάλη επιτυχία έχει τα τελευταία χρόνια διεθνώς το BioOil, το οποίο αντιμετωπίζει τις ραγάδες και τις ουλές με μεγάλη επιτυχία και έχει αφήσει χαμόγελα στο πρόσωπο πολλών γυναικών με τέτοιου τύπου προβλήματα στην επιδερμίδα τους. Στα φαρμακεία διατίθεται σε μικρή συσκευασία των 60ml, αλλά μπορείτε να το βρείτε στο Eyewish.gr στα 125ml και στα 200ml, συσκευασίες που συμφέρουν και διαρκούν περισσότερο.