Ένας πλούσιος σύζυγος είναι λιγότερο πιθανό να σας βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού από ότι ένας σύζυγος με σχετικά χαμηλότερο εισόδημα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Warwick, που υποστηρίζει ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στον οικονομικό πλούτο και τη στάση των ανδρών όσον αφορά την ισότητα των φύλων. Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσες ώρες εργάζονταν ή πόσο πληρώνονταν.

Μάλιστα, εν μέρει υπεύθυνες για την συμπεριφορά αυτή είναι οι ίδιες οι γυναίκες, καθώς πολλές από αυτές πιστεύουν ότι οι άνδρες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μια τέτοια εργασία επιτυχώς.

«Βρήκαμε ότι αν και οι άνδρες σε αυτά τα νοικοκυριά αναγνωρίζουν την ανάγκη να βοηθούν τις συντρόφους τους, εξακολουθούν να δείχνουν απροθυμία στο να κάνουν το παραμικρό και επιλέγουν να πληρώνουν μια οικιακή βοηθό», δήλωσε η δρ. Lyonette, υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη έρευνα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μέχρι οι άνδρες να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν περισσότερες δουλειές εντός του σπιτιού, έτσι ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν περισσότερες επαγγελματικές ευθύνες, κάθε αναμενόμενη πρόοδος στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων είναι πιθανό να καθυστερήσει.