Με συμμετοχή σε περισσότερες από 45 ταινίες, διακρίθηκε με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία Vicky Cristina Barcelona, ενώ έγινε η πρώτη ισπανίδα ηθοποιός, που απέκτησε το δικό της αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας». Πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως η πιο σέξι γυναίκα για το 2014. Είναι παντρεμένη με τον επίσης ισπανό ηθοποιό, Javier Bardem, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Φαγητό
«Αγαπώ τη μεσογειακή διατροφή, γιατί είναι ισορροπημένη. Γενικά, προσπαθώ να τρώω υγιεινά, αλλά δυσκολεύομαι να πω όχι στα τηγανητά. Δώστε μου ψωμί, λάδι και αλάτι και θα είμαι μια χαρά».

Μπαλέτο
«Λατρεύω τον χορό και ειδικά το μπαλέτο. Είναι κουραστικό και απαιτεί μεγάλη πειθαρχία αλλά είναι διασκεδαστικό. Επίσης, μου αρέσουν τα μαθήματα γιόγκα και pilates. Αντίθετα, βρίσκω το γυμναστήριο πολύ βαρετό».

Θηλασμός
«Επεδίωξα να θηλάσω και τα δύο παιδιά μου. Ο θηλασμός κάνει εξαιρετικά καλό και στο μωρό και στη μητέρα. Ρυθμίζει το σώμα μετά την εγκυμοσύνη».

Ντύσιμο
«Καθημερινά φοράω τζιν, μπλουζάκια και αθλητικές φόρμες, ενώ τρελαίνομαι να περπατάω ξυπόλυτη. Απευθύνομαι στον στυλίστα μου μόνο όταν έχω κάποια περίσταση».

Ηλικία
«Δεν θέλω να λέω ψέματα για την ηλικία μου. Όλες οι γυναίκες που θαυμάζω, όπως η Sophia Loren και η Audrey Hepburn, δεν ντρέπονται για την ηλικία τους».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Εργασιομανία
«Είμαι εθισμένη με τη δουλειά μου. Όταν είμαι σε διακοπές κρύβομαι στο μπάνιο και δουλεύω από το κινητό μου. Παλιά ήταν ακόμη χειρότερα. Δούλευα μέχρι τελικής πτώσης. Νόμιζα ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα».

Γάμος και οικογένεια
«Δεν ξέρω αν πιστεύω στο γάμο. Πιστεύω σίγουρα στην οικογένεια, την αγάπη και τα παιδιά. Όλα αυτά τα κλισέ, που ακούμε περί μητρότητας, ισχύουν. Είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί κάποιος να ζήσει».

Αυτοσαρκασμός
«Για ένα πράγμα είναι περήφανη: ότι μπορώ να γελάω με τον εαυτό μου».

Μόνιμα ανήσυχη
«Προσπαθώ να περιορίσω τις φοβίες και τις ανησυχίες μου. Δυστυχώς είναι στη φύση μου να ανησυχώ πάντα για κάτι και αυτό με κάνει να υποφέρω πολύ».

«Κρυφή» Ιταλίδα
«Είμαι φαν της ιταλικής κουλτούρας. Αγαπώ τη γλώσσα, τη μουσική, τους ανθρώπους, τη συμπεριφορά τους… Αισθάνομαι Ιταλίδα που έχει εγκλωβιστεί στο σώμα μιας Ισπανίδας».

Μαθήματα άρνησης
«Το πιο σημαντικό που έχω μάθει από τη δουλειά είναι να λέω «όχι». Έχω αντισταθεί σε πολλούς πειρασμούς και χαίρομαι γι’ αυτό».

Δογματική
«Είμαι ισχυρογνώμων και πεισματάρα, ιδιότητες που ανέκαθεν μου προκαλούσαν προβλήματα, ακόμη και τότε που ήμουν στο σχολείο».