Από καταβολής κόσμου, ο άνθρωπος αναζητά το ελιξίριο που θα του χαρίσει την αιώνια ζωή. Κινέζοι αυτοκράτορες προσπάθησαν να πάρουν τον χρόνο με το μέρος τους καταναλώνοντας πολύτιμα συστατικά, όπως χρυσό, με θανατηφόρα συχνά αποτελέσματα, ενώ κατά τον 16ο αιώνα, η κόμισσα της Τρανσυλβανίας, Elizabeth Bathory, επιχειρούσε να νικήσει τον θάνατο, κάνοντας μπάνιο… μέσα στο αίμα νεαρών κοριτσιών.

Σήμερα, το ζήτημα της επ’ αόριστον παράτασης της ζωής φαίνεται να συνεχίζει να απασχολεί πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους, με αμερικανούς μεγιστάνες να δίνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνες σχετικά με την καταπολέμηση της διαδικασίας της γήρανσης.

Το «μεγάλο κεφάλι» της Google, Bill Maris, δήλωσε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μέχρι τα 500! «Διαθέτουμε εργαλεία για να πετύχουμε οτιδήποτε έχουμε το θράσος να οραματιστούμε», είπε ο κ. Maris και συνέχισε: «Απλώς ελπίζω να ζήσω αρκετά, προκειμένου να… μην πεθάνω!».

Μάλιστα, ο βρετανός γεροντολόγος, Aubrey de Grey, πιστεύει ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι τα 1000 έχει ήδη γεννηθεί!