Τα παρακάτω είτε θα σας ξαφνιάσουν είτε θα σας θυμίσουν τον εαυτό σας ή κάποιον οικείο σας.

Σύμφωνα με έρευνα, ο μέσος Βρετανός περνάει δύο εργάσιμες ημέρες στο κινητό του. Πιο αναλυτικά, αφιερώνει στην «έξυπνη» συσκευή 2 ώρες και 13 λεπτά από το 24ωρό του, χρόνος που συνολικά φτάνει τις 16 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα, το ¼ των ανθρώπων κοιτάει το smart phone του 50 φορές την ημέρα και το 1/5 είναι τόσο εξαρτημένο, που το χρησιμοποιεί ακόμα και στην τουαλέτα. Τα νούμερα αποκαλύπτουν, επίσης, ότι σχεδόν το 1/3 (29%) των ανθρώπων κοιτάζουν το κινητό τους πριν πέσουν για ύπνο και το 18% το κάνουν μόλις ξυπνήσουν το πρωί.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, επιστήμονες από το Boston Medical Centre, μελέτησαν γονείς την ώρα που έτρωγαν με τα παιδιά τους σε εστιατόρια fast food, και βρήκαν ότι 1 στους 3 γονείς χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό του σχεδόν συνεχώς κατά την διάρκεια του γεύματος. Ακόμα, παρατήρησαν ότι όταν οι γονείς ήταν απορροφημένοι πολλή ώρα στο κινητό τους, τα παιδιά είχαν την τάση να κάνουν περισσότερη φασαρία και να αναζητούν την προσοχή τους.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, οι νέοι είναι πιο «κολλημένοι» στη συσκευή τους με το 46% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών να την κοιτάει τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν ανοσία.

Τέλος, εντυπωσιακό ήταν το εύρημα ότι ένα πολύ μικρό μέρος του χρόνου αυτού (λιγότερο από 3 ώρες την εβδομάδα) οι χρήστες το περνούσαν μιλώντας ή στέλνοντας μηνύματα. Αντ’ αυτού, επισκέπτονταν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κοιτούσαν φωτογραφίες και έκαναν αγορές.