Μήπως μετά το μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά, νιώθετε την ενέργειά σας να κατρακυλά; Συνήθως, αυτό που εύχεστε να είχατε εκείνη την στιγμή είναι ένας καφές, για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την δουλειά σας.

Επιστήμονες από το Northern Arizona University, όμως, υποστηρίζουν ότι αντί για άλλο ένα φλιτζάνι καφέ, καλύτερα να απολαύσετε μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η γλυκιά αυτή απόλαυση μπορεί να σας χαρίσει την τόνωση που χρειάζεστε, καθώς βελτιώνει την προσοχή και την εγρήγορσή σας.

Στα πειράματα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, συμμετείχαν 122 άτομα (18 έως 25 ετών), τα οποία υποβλήθηκαν σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις μνήμης και σκέψης, ώστε να προσδιοριστεί αν η κατανάλωση σοκολάτας και άλλων σνακ μπορεί να επηρεάσει την δραστηριότητα του εγκεφάλου τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έφαγαν σοκολάτα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο, ήταν πιο ενεργητικοί και προσεκτικοί σε σχέση με εκείνους που κατανάλωσαν τα υπόλοιπα σνακ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής Larry Stevens, μόνο η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο έχει αυτήν την θετική επίδραση στον εγκέφαλό μας και μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Οι απλές σοκολάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γάλα δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα.