Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει κάτι σοκαριστικό που αφορά την πιο σοβαρή μορφή καρκίνου: Το 52% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν έχει ελέγξει ποτέ τις ελιές του στο δερματολόγο, παρόλο που οι περισσότεροι γνωρίζουν τους κινδύνους, όταν εκτίθενται στον ήλιο χωρίς προστασία. Επιπλέον, μόλις 1 στους 2 έχει επισκεφτεί δερματολόγο για να εξετάσει τις ελιές του ενώ 1 στους 4 δεν έχει ποτέ ελέγξει τις ελιές στο σώμα του.
«Το μελάνωμα είναι η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, ωστόσο αν διαγνωστεί εγκαίρως, είναι σχεδόν πάντα ιάσιμη», λέει ο καθηγητής Giuseppe Argenziano, MD και Πρόεδρος της International Dermoscopy Society. «Συνεπώς είναι ακόμα πιο σημαντικό να ελέγχουμε τακτικά τον εαυτό μας για ύποπτα σημάδια αλλαγής στην όψη μιας ελιάς του δέρματος αλλά και στην εμφάνιση μιας νέα ελιάς.”

Με αφορμή καινούριες έρευνες που αφορούν τον καρκίνο του δέρματος, η αφοσιωμένη εταιρεία στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η La Roche Posay, μας παρουσιάζει την καλύτερη, viral καμπάνια ευαισθητοποίησης που έχουμε δει ποτέ, και ένα ανανεωμένο, λειτουργικό site που μας εντυπωσίασε. Στόχος της ηγετικής μάρκας δερμοκαλλυντικών είναι να εκπαιδευτούμε και να αποκτήσουμε ενεργό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, του μόνου καρκίνου, ο οποίος είναι ο μόνος τύπος καρκίνου που είναι ορατός με γυμνό μάτι. Έτσι κάναμε κλικ εδώ και μάθαμε πολλά, όπως για παράδειγμα:

* Τη μέθοδο ABCDE για τον εντοπισμό ύποπτων σπίλων

* Τι είναι οι Skin Checkers και πώς θα μπούμε στην παγκόσμια ομάδα τους

* Τα πάντα γύρω από τις ελιές του δέρματος   

* Τη δράση της ηλιακής ακτινοβολίας

* Τips για να προστατεύσουμε το δέρμα μας, όσο ευαίσθητο και αν είναι

* Μία από τις καλύτερες στον κόσμο αντηλιακές σειρές υψηλής προστασίας που συστήνουν 25.000 δερματολόγοι. 

Εμείς γίναμε ήδη Skin Checkers. Το οφείλουμε, άλλωστε, στους αγαπημένους μας αλλά και στον εαυτό μας. Εσείς;

Ακολουθήστε το στο Google News