Το ίδιο συμβαίνει και με τη συνείδηση των ανθρώπων. Το παλιό έχει περάσει, το μέλλον παραμένει αβέβαιο και στον ενδιάμεσο χώρο στέκει το παρόν. Πριν όμως ξεκινήσει ο νέος κύκλος, υπάρχει ένα κενό από το οποίο μπορούμε να ξεγλιστρίσουμε.

Μετά το πρώτο της βιβλίο Με τη Δύναμη της Ψυχής (Εκδόσεις Καστανιώτη), η συγγραφέας και πνευματική οδηγός Ελένη Διδασκάλου επιστρέφει και συμπληρώνει με έναν νέο, δεύτερο τόμο στο ταξίδι της ψυχής και της ανθρώπινης συνειδητότητας. Μέσα από κεφάλαια εν πρώτοις αυτοτελή, που όμως συνθέτουν ένα ιδιότυπο μωσαϊκό προσωπικών βιωμάτων και σοφίας αλιευμένης από μελέτη δεκαετιών, η Ελένη Διδασκάλου στρώνει το δρόμο για να περπατήσουν με σιγουριά όσοι ακολουθούν την πνευματική Ατραπό.

Ένα βιβλίο προσωπικό, εξομολογητικό και ταυτόχρονα προσβάσιμο σε κάθε αναγνώστη, αφού φωτίζει πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας που είναι οικείες σε όλους, το δεύτερο αυτό εκπόνημα της Ελένης Διδασκάλου έρχεται ως πολύτιμος συνοδοιπόρος σε καιρούς ασταθείς. Αντλώντας θραύσματα σοφίας από τον Κάρλος Καστανέντα ως τον Κομφούκιο και από τον Ηράκλειτο ως την Αγία Γραφή, Η Ζωή είναι Δώρο μάς μαθαίνει μεταξύ άλλων πώς να μεταστοιχειώνουμε κάθε αρνητική εμπειρία σε ευλογία, πώς να ζούμε ευθυγραμμισμένοι με τους συμπαντικούς νόμους, πώς να ερχόμαστε σε επαφή με το ουράνιο βασίλειο και να αντλούμε δύναμη από αυτό.

Πέρα από το χώρο, το χρόνο και τις διαστάσεις, εκεί που η προσωπική ανάμνηση γίνεται ιστορία συλλογική και η ανάγκη για καθοδήγηση είναι πια επιτακτική, η Ελένη Διδασκάλου παραδίδει το δικό της δώρο στους αναγνώστες, συμπληρώνοντας στα δώρα της ίδιας της ζωής.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Τζανακάκης, Χαριλάου Τρικούπη 11, τηλ.: 210 3811201.