O έρως βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την αρχή του ανθρώπινου γένους.
Αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για ζωγράφους, ποιητές, συνθέτες και συγγραφείς.Ο έρως μέσα από τα μάτια των αρχαίων ελλήνων αποτελεί το θέμα του τρίτου τόμου της σειράς «Η Σοφία των Αρχαίων Ελλήνων» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.
Ένα βιβλίο που κανείς δεν πρέπει να χάσει!


Η Σοφία των Αρχαίων Ελλήνων
Τα σπουδαία, τα θεμελιώδη ζητήματα, όπως η εκπαίδευση, η ηθική, η αισθητική, ο έρωτας και ο θάνατος, που απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη ανά τους αιώνες, μέσα από τα μάτια των Αρχαίων Ελλήνων.

Ο κάθε τόμος
(α) συνοδεύεται από εκτεταμένα εισαγωγικά κείμενα, όπου δίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το ευρύ κοινό (και όχι αποκλειστικά για τον ειδικό φιλόλογο) που δίνουν τα κλειδιά της ανάλυσης των κειμένων που ακολουθούν•
(β) παρουσιάζει τη μετάφραση των κειμένων παράλληλα με το αρχαίο ελληνικό κείμενο•
(γ) συνοδεύεται από διαφωτιστικά επεξηγηματικά σχόλια στα κείμενα και
(δ) ολοκληρώνεται με επιλεγμένη Βιβλιογραφία, η οποία καθοδηγεί τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται να εντρυφήσει περαιτέρω σε ένα θέμα, αλλά και προσδίδει κύρος στην έκδοση, καθώς σε τέτοιου είδους εκδόσεις είναι στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ η Βιβλιογραφία.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα μιας τέτοιας σειράς, που δεν περιορίζεται στο μεταφρασμένο κείμενο.

Οι τίτλοι

1. Αριστοτέλης, Αθηναίων Πολιτεία
Το βιβλίο που μελετάται παγκοσμίως, καθώς δείχνει την αφετηρία και την εξέλιξη του πολιτεύματος που κυριάρχησε στον δυτικό πολιτισμό. Έργο ευεργετικό για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο αναφορικά με τον προβληματισμό για το ιδεώδες της δημοκρατίας.
Η εκτεταμένη εισαγωγή αναφέρεται στους κύριους σταθμούς ανάπτυξης της αθηναϊκής πολιτείας, περιγράφει αναλυτικά το πολίτευμα που ίσχυε την εποχή του Αριστοτέλη και ολοκληρώνεται με Επίμετρο στο οποίο εξετάζεται το κατά πόσον η αθηναϊκή δημοκρατία και η νεότερη δημοκρατία είναι πολιτεύματα διαφορετικά ή παραλλαγές του ίδιου πολιτεύματος.

2. Αισθητική των Αρχαίων Ελλήνων
Οι απόψεις των Ελλήνων για το ωραίο και την τέχνη από την αρχαϊκή έως την Κλασική Εποχή. Από τον Όμηρο, στον Ησίοδο και τους λυρικούς ποιητές, στους Πυθαγόρειους, τον Δημόκριτο και τους σοφιστές μέχρι τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.
Ένα ανθολόγιο της αρχαίας ελληνικής αισθητικής.

3. Ο έρως στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων
Οι θέσεις των ελλήνων φιλοσόφων για τον έρωτα. Το βιβλίο έχει ως θέμα του τον έρωτα στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, με σκοπό να δώσει μια εικόνα της του έρωτα ως δύναμης ψυχικής και δημιουργικής του πλέον ερωτικού πολιτισμού: του αρχαιοελληνικού.
Η έκδοση καλύπτει μια χιλιετία, από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τον 5ο μ.Χ. αιώνα.

4. Λουκιανός, Σάτιρα θανάτου και Κάτω Κόσμου
Τα έργα του Λουκιανού, όπου ο Λουκιανός διακωμωδεί, με ευστροφία και ευρηματικότητα, τις καταστάσεις πένθους, με ορθολογική κριτική και σκωπτική διάθεση. 5 έργα, όπου παρουσιάζονται με εύθυμο τρόπο το αναπόφευκτο τέλος, υπό τη σκοπιά των κυνικών φιλοσόφων.


Γυαλιά, κλειδιά, πορτοφόλι, βιβλίο και φύγαμε για το σαββατοκύριακο…