3+1 tips για να διαλέξουμε το ιδανικό άρωμα
* Ψεκάζουμε το άρωμα στο εσωτερικό του καρπού και περιμένουμε μισή ώρα μέχρι να καταλάβουμε την «καρδιά» της σύνθεσης. Καλό είναι να μη δοκιμάζουμε πάνω από δυο – τρία αρώματα τη φορά, διαφορετικά, το πιθανότερο είναι να ζαλιστούμε.
* Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μπορούμε να μυρίσουμε κόκκους καφέ.
* Λαμβάνουμε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας μας. Η ξηρή επιδερμίδα δεν έχει την απαραίτητη λιπαρότητα για να συγκρατήσει ένα άρωμα. Έτσι προσανατολιζόμαστε σε κάποιο parfum ή eau de parfum που έχουν στη βάση τους έντονες νότες λουλουδιών, μπαχαρικών ή ξύλων.
* Επίσης η σωστή επιλογή αρώματος εξαρτάται από την εποχή, τις προτιμήσεις μας αλλά και την ώρα της ημέρας. Π.χ. το πρωϊ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο ελαφριές συνθέσεις με εσπεριδοειδή, που τονώνουν την ενέργειά μας και δεν μυρίζουν έντονα στους γύρω μας.
Info: Με το πέρασμα του χρόνου το άρωμά μας μπορεί να μη μυρίζει πάνω μας όπως παλιότερα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών, σε ορμονικές μεταβολές ή στη λήψη φαρμάκων.

Για 3η χρονιά το Marie Claire σε συνεργασία με τα Sephora μας ταξιδεύουν στο χώρο των αρωμάτων και μας προσκαλούν στο μεθυστικό πάρτυ του Perfume Alchemy την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 18.00 στα Sephora του Κολωνακίου(Μηλιώνη 2). Εκεί θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα αρώματα της χρονιάς, θα απολαύσουμε κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις εσάνς και θα κερδίσουμε δώρα-έκπληξη με τις αγορές μας.

Ραντεβού εκεί για να ανακαλύψουμε την τέλεια Αλχημεία.