*Χρόνος: 20 λεπτά
*Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές εσπρέσο σε σκόνη
  • 1 μπάρα (220 γρ.) τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 πακέτα (85 γρ. το καθένα) μαλακά σαβαγιάρ
  • άγλυκη σκόνη κακάο, για γαρνιτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τη σκόνη εσπρέσο με 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό κι αφήστε το στην άκρη.
– Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
– Απλώστε μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα τυριού κρέμας στο κάτω μέρος ενός δοχείου των 2 λίτρων που μπορεί να είναι παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό. Προτιμήστε να είναι βαθύ και να χωράει τρεις στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας. Αλλιώς μπορεί να είναι πιο ρηχό, με 2 στρώσεις.
– Ξεχωρίστε τα σαβαγιάρ και σε ένα-ένα βυθίστε το ένα τρίτο τους στον εσπρέσο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στην επιφάνεια του πυρέξ.
– Απλώστε το ένα τρίτο του μίγματος κρέμας τυριού. Επαναλάβετε δύο φορές με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, εσπρέσο και μείγμα τυριού (μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, καλυμμένο μέχρι και 1 ημέρα).
– Γαρνίρετε με λίγη σκόνη με κακάο πριν το σερβίρισμα.

Tip
Μπορείτε να φτιάξετε ατομικά Τιραμισού, αν προτιμάτε,
για όμορφη εμφάνιση
και εύκολο σερβίρισμα.