Ίσως μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι το να δειπνήσουμε με τα μάτια μας κλειστά είναι ένας τρόπος να γευτούμε το φαγητό μας καλύτερα και να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις μας εκτός από την όρασή μας.

Σήμερα όμως οι επιστήμονες έρχονται να μας πληροφορήσουν ότι πιθανώς είναι και ένας τρόπος να χάσουμε βάρος. Άνθρωποι που έφαγαν με τα μάτια τους δεμένα κατανάλωσαν τελικά 9% λιγότερο φαγητό και επίσης θεώρησαν ότι είχαν καταναλώσει 88% περισσότερο φαγητό από ό,τι είχαν πράγματι φάει. Συγκριτικά όσοι είχαν φάει με ανοιχτά τα μάτια θεώρησαν ότι είχαν καταναλώσει 33% περισσότερο.

Και αν σκεφτούμε ότι ο λόγος για τον οποίον τρώνε τελικά λιγότερο όσοι τρώνε στο σκοτάδι είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρουν το φαγητό τους επειδή δεν βλέπουν κάνουμε λάθος. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Konstanz στη Γερμανία, που διενήργησαν την εν λόγω την έρευνα, εξηγούν ότι το να έχουν δεμένα τα μάτια τους τους κάνει να εστιάζουν στις άλλες τους αισθήσεις.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι εν λόγω επιστήμονες ζήτησαν από 90 φοιτητές του Πανεπιστημίου τους να φάνε 3 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, κεράσι, καραμέλα και βανίλια με σιρόπι φράουλας. Οι μισοί έφαγαν το παγωτό βλέποντας και οι άλλοι μισοί με τα μάτια κλεισμένα.