Αν και οι αμερικανοί ερευνητές που διεξήγαγαν το σχετικό πείραμα δεν μας δίνουν την παραπάνω συμβουλή, εντούτοις αυτό το οποίο διαπίστωσαν είναι ότι οι άνδρες που φαίνονται πιο δυνατοί θεωρούνται πιο ικανοί ηγέτες και αξιολογούνται ως άτομα με μεγαλύτερη υπεροχή και εξουσία.

Από την άλλη μεριά οι άνδρες με πολύ μεγάλη μυϊκή δύναμη και όγκο εκλαμβάνονται ως περισσότερο επιθετικοί γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τις πιθανότητες προαγωγής τους.

Η έρευνα διεξήχθη από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα και της Καλιφόρνια.

Αρχικά μέτρησαν την δύναμη αρκετών ανδρών και στη συνέχεια φωτογράφισαν τον καθένα από αυτούς με ένα λευκό γιλέκο που αποκάλυπτε τους ώμους, το στήθος και τους μύες των χεριών.

Εν συνεχεία έδειξαν τις φωτογραφίες στους συμμετέχοντες στους οποίους είπαν ότι θα αξιολογούσαν ανθρώπους που είχαν μόλις προσληφθεί από μια εταιρία συμβούλων. Στους συμμετέχοντες επίσης τέθηκαν ερωτήσεις όπως: «Πιστεύετε ότι αυτό το άτομο θα γίνει καλός ηγέτης;» και «Πόσο αποτελεσματικά συνδιαλέγεται αυτό το άτομο με άλλα στο πλαίσιο μιας ομάδας;».

Οι πιο δυνατοί και γυμνασμένοι άνδρες στις φωτογραφίες πήραν και την καλύτερη αξιολόγηση επειδή εκλήφθηκαν ως αρχηγοί σύμφωνα με τους ερευνητές οι οποίοι μάλιστα συμπλήρωσαν ότι «τα ευρήματά μας είναι σύμφωνα με πολλά αληθινά παραδείγματα φυσικά δυνατών ανδρών σε θέσεις εξουσίας.»