Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης καθημερινότητας έχουν κάνει τον ύπνο… είδος πολυτελείας, καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος και το άγχος απεριόριστο! Έτσι η αϋπνία πλήττει ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων, με το 29% να κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα και το 62% να υποφέρει από διαταραχές ύπνου. Ο ανεπαρκής ύπνος προκαλεί διαρκή κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και επιβράδυνση του μεταβολισμού, συμπτώματα που κάθε βράδυ αυξάνονται και συσσωρεύονται. Τι φταίει όμως που ενώ ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου, στριφογυρνάς για ώρες, ενώ όταν τελικά κοιμηθείς δεν ξεκουράζεσαι; Η μελατονίνη ή η «ορμόνη της νύχτας» αποτελεί το κοινό μυστικό που θα σε νανουρίσει και θα συμβάλει σε έναν ξεκούραστο ύπνο και αποτελεί το βασικό συστατικό του νέου συμπληρώματος διατροφής NightAde από τη Lanes!

Τι είναι όμως η μελατονίνη και πως λειτουργεί;

Η Μελατονίνη είναι ένα συστατικό που παράγεται στον οργανισμό τη νύχτα και προάγει την έλευση του ύπνου. H φυσιολογική έκκρισή της γίνεται από την επίφυση, ένα μικρό αδένα του εγκεφάλου και συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κανονικής ώρας ύπνου, γι’ αυτό και μερικές φορές ονομάζεται ως “η ορμόνη της νύχτας.” Παίζει σημαντικό ρόλο στους κύκλους ύπνου του σώματος και είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του κιρκαδιανού ρυθμού, δηλαδή ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι, από το φως της ημέρας στο σκοτάδι της νύχτας. Επομένως έχει καθοριστική σημασία για το φυσιολογικό ύπνο και συνεπώς για την ευεξία και χαλάρωση του σώματος που συμβάλλει στην καλή υγεία.

Ταυτόχρονα, η μελατονίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο συναντάται σε όλα τα θηλαστικά και τα φυτά, με δράση η οποία εστιάζει στην δέσμευση και αποβολή των ελεύθερων ριζών. Η λειτουργία αυτή είναι σημαντική για την υγεία και την ομορφιά, μιας και οι ελεύθερες ρίζες έχουν σημαντικές και δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό όπως η γρήγορη ανάπτυξη ρυτίδων και ο καρκίνος. Συνεπώς η μελατονίνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του φυσιολογικού ύπνου και κατ’ επέκταση στην ευεξία και χαλάρωση του σώματος, συμβάλλοντας στη γενικότερη καλή υγεία.

Πως θα συμπληρώσω τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό μου;

Το Lanes NightAde σε συμπληρώνει και στον ύπνο! Αποτελεί τον γρηγορότερο, ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο τρόπο για την καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου αφού περιέχει 1 mg μελατονίνης, ακριβώς δηλαδή την ποσότητα που συμβάλλει στη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, γεγονός που αποτελεί συμπέρασμα της αξιολόγησης που διεξήγαγε η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων). Παράλληλα, είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής στα ράφια των φαρμακείων το οποίο προσφέρει άμεση και ολοκληρωτική απορρόφηση του συστατικού από τον οργανισμό – κατά 90% – με αποτέλεσμα την γρήγορη δράση λόγω της καινοτομικής του μορφής σε υπογλώσσια δισκία.

Το NightAde από τη Lanes, είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από διαταραχές ύπνου (διαταραγμένο ύπνο με ενδιάμεσα ξυπνήματα) ή ξυπνούν κουρασμένοι, άτομα με άστατο πρόγραμμα ύπνου, άτομα που εργάζονται σε νυχτερινές ή εναλλασσόμενες βάρδιες, όλους όσοι κάνουν υπερβολική και λανθασμένη κατανάλωση καφεΐνης, ηλικιωμένους με δυσκολία στον ύπνο αλλά και ταξιδιώτες που έχουν υποστεί jet lag.

Μην χάνεις τον ύπνο σου… βρες το NightAde στην προσιτή τιμή των 10,90€ και με διάρκεια αγωγής 3 μηνών, στο κοντινότερο φαρμακείο σας ή μάθε περισσότερα για τα οφέλη του στο http://laneshealth.gr/needs/agxos-nevrikotita/nightade.