#1. Αποφεύγετε το ξύρισμα πριν από τη θάλασσα ή την πισίνα.

#2. Να είστε προσεκτικοί με την υγιεινή της περιοχής και να τη διατηρείτε καθαρή, κατά προτίμηση με ένα ήπιο σαπούνι που περιέχει ενυδατικούς παράγοντες και ένα σφουγγάρι. Έτσι θα απομακρύνετε αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα τα οποία φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας και κάνουν τις τρίχες να γυρνάνε προς τα μέσα.

#3. Αν ξυρίζεστε με ξυραφάκι, φροντίστε να είναι πάντοτε κοφτερό και καθαρό, και ιδανικά με πολλές λεπίδες και προστατευτική λωρίδα, για ένα ασφαλές και άψογο αποτέλεσμα.

#4. Η κατάλληλη στιγμή για το ξύρισμα είναι στο τέλος του ντους, προκειμένου να έχουν μαλακώσει αρκετά οι τρίχες και να αφαιρεθούν εύκολα.

#5. Για πιο ήπιο ξύρισμα, χρησιμοποιήστε σαπούνι, αφρό ξυρίσματος ή ακόμα και ένα έλαιο σώματος.

#6. Επειδή στην περιοχή της μασχάλης οι τρίχες μεγαλώνουν με διαφορετικές κατευθύνσεις, προσπαθήστε να τεντώνετε ελαφρά το δέρμα, ώστε η περιοχή να γίνεται όσο το δυνατόν πιο επίπεδη, άρα και πιο εύκολη στο ξύρισμα.

#7. Μετά το ξύρισμα, σκουπίζετε απαλά την επιδερμίδα με μια βαμβακερή πετσέτα. Ποτέ μην τρίβετε με ένταση, γιατί έτσι τραυματίζετε την εύθραυστη αυτή περιοχή του δέρματος.

#8. Αν παρατηρείτε ιδιαίτερη ευαισθησία στην περιοχή, π.χ. κοκκινίλες και εξανθήματα, αποφύγετε τα υπερβολικά στενά ρούχα από «σκληρά» υφάσματα, ιδίως όταν ασκείστε. Προτιμήστε τα φαρδιά ρούχα από βαμβακερό ύφασμα.

Bonus Tip: Επειδή το καθημερινό ξυραφάκι ταλαιπωρεί την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης (έως και το 36% αυτού που αφαιρείται είναι επιδερμικά κύτταρα), επιλέξτε ένα αποσμητικό με ενυδατικούς παράγοντες που αναπλάθει την επιδερμίδα και αποκαθιστά την ισορροπία της.