Δείξε μου τα γονίδιά σου να σου πω για τη σεξουαλική σου ζωή, λένε οι επιστήμονες. Γενετιστές μελέτησαν το DNA 380.000 ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο αναζητώντας τα γονίδια που καθορίζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα του καθενός μας.

Βρήκαν ότι υπάρχουν 38 γονίδια που σχετίζονται με την ηλικία που κάνουμε πρώτη φορά σεξ. Μάλιστα ένα από αυτά τα γονίδια, που οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν σεξ σε νεαρή ηλικία, προδιαθέτει σε μία προσωπικότητα που αρέσκεται στο να παίρνει ρίσκα και να ζει επικίνδυνα.

Από την άλλη πλευρά ένα άλλο από τα 38 γονίδια που συναντάται περισσότερο σε ανθρώπους που ξεκινάνε τη σεξουαλική τους ζωή αργότερα σχετίζεται με μία ευερέθιστη προσωπικότητα.

Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, των οποίων το φυσικό χρώμα των μαλλιών είναι κόκκινο είναι πιο πιθανό να κάνουν πρώτη φορά σεξ αργότερα από ό,τι οι άνθρωποι που έχουν διαφορετικό φυσικό χρώμα μαλλιών π.χ. καστανό.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για γυναίκες με φακίδες αλλά όχι για άνδρες με φακίδες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν – χωρίς βέβαια να λείπει ο αντίλογος- ότι τα γονίδιά μας καθορίζουν πότε θα κάνουμε σεξ πρώτη φορά, πόσους συντρόφους θα έχουμε αλλά ακόμα και πόσα παιδιά θα κάνουμε. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι πιθανώς γονιδιακά καθορίζεται και το σε ποια ηλικία θα αποκτήσουμε τα παιδιά μας αλλά και το αν θα μείνουμε τελικά άτεκνοι!

Για να μην θεωρήσουμε όμως ότι είμαστε έρμαια των γονιδίων μας ας θυμίσουμε ότι εκτιμάται ότι τα γονίδια παίζουν τον ρόλο τους σε ποσοστό 25% περίπου αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, για παράδειγμα κοινωνικοί και πολιτισμικοί, που επίσης επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή του καθενός μας.