Υλικά¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κούπα στάουτ (είδος μπίρας)450 γρ. μαύρη σοκολάτα1 κούπα + 2 κουταλιές βούτυρο1-1/2 κούπα ζάχαρη3 αβγά1 κουταλάκι βανίλιαΑλάτιΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τη μπύρα μέχρι να μείνει μισή κούπα (περίπου 12 λεπτά) και κρατάμε το ¼. Ανακατεύουμε 350 γρ. σοκολάτας με μια κούπα βούτυρο, τα τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σιγά – σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και το ¼ της μπύρας. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί (9’’x9’’x2’’). Ψήνουμε το brownies μέχρι να αρχίσει να σπάει η επιφάνειά του. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί εσωτερικά (χρόνος ψησίματος περίπου 35-40 λεπτά). Αφού ψηθεί το αφήνουμε τουλάχιστον για 20 λεπτά να κρυώσει. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού λιώσει προσθέτουμε τη μπίρα που έχει μείνει, το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο αλάτι. Ομογενοποιούμε και ρίχνουμε πάνω από το brownies.
Chocolate Stout Brownies
Μια συνταγή να μας τρέχουν τα σάλια, από τον σεφ, Βασίλειο Τζίμα!