Στα μέσα της δεκαετίας των 50s, ήταν ήδη ένας φτασμένος κομμωτής, όταν ανακάλυψε τη δύναμη των φυτών και το καλό που κάνουν στα μαλλιά. Το 1969, η πρωτοποριακή έμπνευσή του τον οδήγησε στην ίδρυση της Phytosolba, που αργότερα ονομάστηκε PHYTO, της εταιρείας που εξειδικεύεται στην υγεία και την ομορφιά των μαλλιών, με συνθέσεις σχεδόν εντελώς φυσικές αλλά απολύτως μελετημένες και αποτελεσματικές.

Με την εντατική μελέτη των φυτών, ο Patrick Ales και η επιστημονική ομάδα της PHYTO καινοτόμησαν και εξακολουθούν να καινοτομούν αντλώντας από τον φυτικό κόσμο τα πιο αποτελεσματικά συστατικά που εξυγιαίνουν τα μαλλιά και το τριχωτό. Επιπλέον η τεχνογνωσία τους τους επιτρέπει να δημιουργήσουν συνθέσεις έως και 100% φυτικές. «Δεν νοούνται όμορφα μαλλιά χωρίς υγιές τριχωτό της κεφαλής» επέμενε ο Ales. Γι’ αυτό τον λόγο, δημιούργησε μια γκάμα από συνθέσεις που φροντίζουν και την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη και φυσικά το δέρμα του κεφαλιού.

Πιο συγκεκριμένα στη PHYTO θα βρούμε:

* Συνθέσεις περιποίησης πριν από το λούσιμο για εξυγίανση & ενεργοποίηση του τριχωτού
* Καθαριστικά (σαμπουάν, μαλακτική κρέμα)
* Ενυδατικές / επανορθωτικές συνθέσεις που ξεβγάζονται (balm ή εντατική μάσκα), ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών
* Προϊόντα που δεν ξεβγάζονται και εφαρμόζονται στα μήκη και στις άκρες
* Προϊόντα styling

Η πιο πρόσφατη έμπνευσή της εταιρείας και του Ales αφορά τα κατεστραμμένα – αφυδατωμένα μαλλιά που σπάνε, και είναι η PHYTOKERATINE EXTREME. Mια σειρά με φυτική κερατίνη, φυτικά βούτυρα και έλαια, που καταφέρνει να αναδομήσει και να θρέψει σε βάθος τα μαλλιά που το χρειάζονται, ξαναδίνοντάς τους λάμψη, δύναμη και ζωντάνια.

Σχεδόν μισό αιώνα από την ίδρυσή της πετυχημένης εταιρείας του, ο Patrick Αles, αν και γνωρίζει μεγάλη απήχηση, δεν συμβιβάστηκε και δεν πρόδωσε ποτέ τις αξίες του: «Σεβόμαστε τη φύση και δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον» «Προτιμάμε τα ανακυκλώσιμα υλικά» «Διατηρούμε την ποιότητα των συνθέσεών μας» είναι μερικές από τις δεσμεύσεις του ανθρώπου που τόλμησε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε κάνει ως τότε: Να αξιοποιήσει τα μυστικά της φύσης για να ομορφύνει τα μαλλιά μας.