Η Ascensia Diabetes Care Ελλάδας είναι η ελληνική θυγατρική της παγκόσμιας εταιρείας Ascensia Diabetes Care, με εξειδίκευση στην φροντίδα του διαβήτη. Η Ascensia Diabetes Care λειτουργεί ως μία αυτόνομη εταιρεία που συνεχίζει να παρέχει υψηλής ποιότητας, προϊόντα και λύσεις, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και των επιστημόνων του κλάδου. Αυτά περιλαμβάνουν την οικογένεια συστημάτων παρακολούθησης σακχάρου αίματος και αναλώσιμων μέτρησης CONTOUR® ΝΕΧΤ, που συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την φιλική προς τον χρήστη λειτουργικότητα.

Η μητρική εταιρεία ιδρύθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2016, όταν η Panasonic Healthcare Holdings εξαγόρασε τον τομέα διαβήτη της Bayer. Το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα αποσχίστηκαν από την Bayer και πλέον εργάζονται στα νέα γραφεία Διοίκησης της AscensiaDiabetes Care Ελλάς Α.Ε. στη Γλυφάδα. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ascensia Diabetes Care Ελλάς, κ. Κωνσταντίνος Νάτσης δήλωσε σχετικά: «Οι πρώτοι μήνες ως Ascensia Diabetes Care ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι, καθώς διατηρήσαμε την απρόσκοπτη διάθεση των προϊόντων της εταιρείας μας στο σύνολο της αγοράς. Παράλληλα, συνεχίσαμε  να έχουμε δυναμική παρουσία με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε συνεργασία με επιστημονικές εταιρείες, φαρμακευτικούς συλλόγους και ιδιαίτερα με συλλόγους ασθενών. Εργαζόμαστε σκληρά να καθιερώσουμε τη νέα μας εταιρεία και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά μας ανάμεσα στην κοινότητα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα. Με αφοσίωση στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και με τη συνεχή παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη συγκεκριμένη κοινότητα ως μία αυτόνομη εταιρεία».

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε και την ανανέωση της παγκόσμιας συνεργασίας της με την Medtronic, που αφορά στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση του διαβήτη από τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Ως μέρος της συμφωνίας, η Ascensia Diabetes Care θα συνεχίσει να αναπτύσσει από κοινού και να προμηθεύει τους μετρητές παρακολούθησης σακχάρου αίματος CONTOUR® NEXT LINK, οι οποίοι είναι συμβατοί και επικοινωνούν ασύρματα με τις αντλίες ινσουλίνης και τα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM) της Medtronic. Η νέα συνεργασία θα έχει πενταετή διάρκεια, ενώ έχει προηγηθεί η οκτάχρονη επιτυχημένη παγκόσμια συνεργασία των δύο εταιρειών.

Ακολουθήστε το στο Google News