Η ανεπιθύμητη τριχοφυία μπαίνει στο στόχαστρο της εμφάνισής μας, κυρίως κάθε καλοκαίρι. Για βαθιά αποτρίχωση, μεγάλης διάρκειας, η καλύτερη μέθοδος είναι το ζεστό κερί, που εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο θέλουμε. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

# 1. Δυο τρεις μέρες πριν από την αποτρίχωση, κάνουμε απολέπιση με scrub ή λούφα. Έτσι θα ανασηκώσουμε ακόμα και τις πιο μικρές τριχούλες.

# 2. Πριν εφαρμόσουμε το κερί, τσεκάρουμε ότι η επιδερμίδα μας είναι στεγνή, καθαρή.

# 3. Πριν από την αποτρίχωση δεν απλώνουμε στην περιοχή λάδι ή κρέμα σώματος, που αφήνουν λιπαρότητα, γιατί έτσι το κερί δε θα έχει αποτέλεσμα.

4. Όσο πιο φυσικό είναι το κερί, τόσο πιο εύπλαστο και ελαστικό θα είναι, άρα τόσο πιο εύκολο στη χρήση.

# 5. Το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμμάτων ή με άλλο τρόπο και στη συνέχεια ελέγχουμε τη θερμοκρασία του σε ένα μικρό σημείο στο χέρι.

# 6. Με μια ειδική σπάτουλα, απλώνουμε μία στρώση κεριού, προς τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες και έπειτα τραβάμε απότομα το κερί αντίθετα προς τη φορά των τριχών. Αν εφαρμόσουμε ταινία πάνω στο κερί, τραβάμε την ταινία.

# 7. Αν υπάρχουν υπολείμματα από το κερί, τα αφαιρούμε με οινόπνευμα.

Το ζεστό κερί αποτρίχωσης Karaver BeesWax με 100% φυσικό κερί μέλισσας εξαιρετικής ποιότητας και με επιλεγμένες φυσικές ρητίνες κωνοφόρων, του προσδίδουν ιδιαίτερα καλή εγερσιμότητα και ελαστικότητα, ενώ είναι εμπλουτισμένο με βιολογικό ελαιόλαδο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνη Ε. Δεν περιέχει parabens, παραφίνη, δεν είναι τεχνητά χρωματισμένο και δεν καίγεται, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
Eγγυάται την μέγιστη δυνατή διάρκεια (15-25 ημέρες), μέχρι την επανεμφάνιση των τριχών.

Προσοχή!

Η μέθοδος αποτρίχωσης με ζεστό κερί δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από διαβήτη, γιατί έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα και είναι συνήθως επιρρεπείς σε τραυματισμούς και λοιμώξεις, λόγος που τους επιβάλλει να είναι πιο προσεκτικοί με τη μέθοδο αποτρίχωσης που θα επιλέξουν. Ποια είναι ωστόσο, η ιδανική μέθοδος αποτρίχωσης για τους διαβητικούς;
Διαβάστε περισσότερα εδώ