Τα μόρια που βρίσκονται πάνω στο κινητό μας τηλέφωνο αποκαλύπτουν έναν εντυπωσιακό αριθμό πληροφοριών για την υγεία και τον τρόπο ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των φαγητών  που μας αρέσουν και των φαρμάκων που παίρνουμε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια βρήκαν ίχνη από καφεΐνη και μπαχαρικά μέχρι κρέμες χεριών και αντικαταθλιπτικά σε σαράντα κινητά που εξέτασαν. Οι ερευνητές εξέτασαν 500 δείγματα που ελήφθησαν από τα κινητά σαράντα ενηλίκων καθώς και από τα χέρια τους και κατόρθωσαν να φτιάξουν το προφίλ του τρόπου ζωής κάθε ιδιοκτήτη κινητού.

Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr Amina Bouslimani: «αναλύοντας τα μόρια που άφηναν πάνω στα κινητά τους μπορούμε να πούμε εάν ο κάτοχος είναι γυναίκα, αν χρησιμοποιεί καλλυντικά, βάφει τα μαλλιά της, πίνει καφέ, προτιμά μπίρα από κρασί, της αρέσουν τα πικάντικα, παίρνει αντικαταθλιπτικά, φοράει αντηλιακό…»

Τα μόρια από αντιηλιακά και εντομοαπωθητικά προϊόντα μάλιστα παρέμεναν πολύ περισσότερο στα κινητά ακόμη και αν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για μήνες. 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μέθοδος της φασματομετρίας μάζας που χρησιμοποίησαν θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στην αναγνώριση του ιδιοκτήτη ενός αντικειμένου, στον έλεγχο του αν ένας ασθενής παίρνει τα φάρμακά του, καθώς και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το αν ένα άτομο έχει εκτεθεί σε μόλυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News