Γραφικές πόλεις, μοναδικοί οικισμοί, αξιοθέατα, γοητευτικά κάστρα, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ναοί και μοναστήρια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τοπικά προϊόντα, δραστηριότητες, ξενοδοχεία, χάρτες, ιστορικά στοιχεία, αλλά και χρηστικές πληροφορίες.

Για όσους θέλουν να περιηγηθούν νοερά στις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και για κάθε απαιτητικό ταξιδιώτη που θέλει να τα δει και να τα ζήσει όλα! Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος, «Ηπειρος».

Ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και το Ιόνιο πέλαγος, τόπος περιήγησης και αναψυχής ιδανικός για κάθε εποχή του χρόνου, για όλες τις μορφές διακοπών και τουρισμού.

Φύση, ιστορία και παράδοση συνυπάρχουν αρμονικά με τη σύγχρονη ζωή και προσκαλούν τον επισκέπτη να περιπλανηθεί σ’ αυτόν τον απαράμιλλης και ποικιλόμορφης ομορφιάς τόπο και να θαυμάσει και ν’ απολαύσει κάθε του γωνιά.

Το μεγαλείο της φύσης εκτείνεται παντού: επιβλητικά και καταπράσινα βουνά με πηγές και καταρράκτες, περιοχές κατάφυτες, γραφικά ποτάμια και μαγευτικά φαράγγια, λίμνες και λιμνοθάλασσες, υδροβιότοποι και εθνικοί δρυμοί, οικοσυστήματα με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενδιαφέροντα σπήλαια, δαντελωτές ακρογιαλιές και αμμουδερές παραλίες.

Αυτό το τόσο εντυπωσιακό και ποικίλο φυσικό περιβάλλον είναι το ιδεώδες για όσους αγαπούν τη φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και την περιπέτεια.

Από την άλλη, η πολιτιστική κληρονομιά προβάλλεται με δείγματα κατάσπαρτα, που είναι και οι αδιάψευστοι μάρτυρες της ελληνικότητας της Ηπείρου.

Αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, πολυάριθμα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα και ιστορικοί χώροι αποτελούν πόλο έλξης για τους φίλους της ιστορίας, της μάθησης, της αρχιτεκτονικής και των καλών τεχνών, αλλά και για τους πιστούς της Ορθοδοξίας.