Υλικά (για 6-8 μερίδες) 1½ κιλό μπακαλιάρο1 ντομάτα5 καρότα2 κρεμμύδια ξερά2-3 κλωνάρια σέλερι2 πατάτες1 φλιτζανάκι ρύζι100 γρ. ελαιόλαδοΛίγο μαϊντανό (για γαρνίρισμα)Αλάτι, πιπέριΕκτέλεση1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια, εκτός από την ντομάτα, και προσθέτετε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει. Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα και μετά βάζετε το ψάρι και την ντομάτα.2. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα, το βάζετε σε μια πιατέλα και περνάτε τα λαχανικά από τον μύλο του πουρέ, εκτός από τις πατάτες και λίγα κομμάτια καρότου. 3. Σουρώνετε τον ζωμό (για να είστε σίγουροι ότι δεν έχει μείνει μέσα κάποιο κόκαλο ψαριού) και ρίχνετε τον πολτό των λαχανικών. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄ περίπου. 4. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε μέσα και τα κομμάτια της πατάτας και των καρότων που αφήσατε, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε τη σούπα ζεστή μαζί με το ψάρι.

Δείτε επίσης: