Όλοι μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε τόσο τη φυσική μας κατάσταση όσο και την εμφάνισή μας με τη γυμναστική, την υγιεινή διατροφή, την αποφυγή του καπνίσματος, αλλά και τη χρήση καλλυντικών κρεμών και άλλων σκευασμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως τα παραπάνω μέτρα δεν είναι αρκετά. Και έτσι, ανεπαίσθητες γραμμούλες στο δέρμα γύρω από τα μάτια αρχίζουν να εμφανίζονται, αρχικά ως σημάδια έκφρασης, αλλά σταδιακά γίνονται πιο έντονες.

Τα αίτια της γήρανσης του δέρματος
Η εμφάνιση του δέρματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η γενικότερη κατάσταση της υγείας μας, τα κληρονομικά χαρακτηριστικά, κάποιο τραύμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά και η απότομη αλλαγή του βάρους, τα προβλήματα ύπνου και το άγχος της καθημερινότητας. Οι παράγοντες αυτοί έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα των ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, που είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος. Σταδιακά, λοιπόν, το πρόσωπο χάνει την ελαστικότητά του γιατί το λίπος, οι μύες και το δέρμα συρρικνώνονται.

Για λαμπερή και σφριγηλή όψη
Σήμερα με την εμπειρία αλλά και την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής μπορούμε να επαναφέρουμε τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματος. Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες ανώδυνα, χωρίς νυστέρι και χρόνο αποθεραπείας, με μια απλή μέθοδο, χωρίς παρενέργειες. Μια τέτοια μέθοδος είναι και το γέμισμα των ρυτίδων με ενέσιμα φυσικά συστατικά, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ Pluryal. Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει την περιεκτικότητα του νερού στους ιστούς και επιβραδύνει τη διάχυσή του από το χόριο προς την επιδερμίδα, αυξάνοντας έτσι την ενυδάτωση του δέρματος. Μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες, αποτρέπει τη μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και τέλος ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι, λοιπόν, ως φυσικό προϊόν, το Pluryal δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Χρησιμοποιείται για το σβήσιμο των ρινοπαρειακών ρυτίδων, των ρυτίδων του μεσοφρύου, των οριζόντιων ρυτίδων του μετώπου, των περιστοματικών ρυτίδων (καπνιστού), καθώς και των ρυτίδων στο «πόδι της χήνας» και γύρω από τα μάτια. Είναι ένα ασφαλές και αξιόπιστο υλικό που εφαρμόζεται στην αισθητική ιατρική για τη βελτίωση και εξαφάνιση των ρυτίδων του προσώπου. Πρόκειται για άχρωμο παχύρρευστο τζελ το οποίο εγχέεται με ένεση ενδοδερμικώς κάτω από τη ρυτίδα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ιστός του δέρματος και να διορθώνονται έτσι οι ρυτίδες και οι ουλές άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς να προκαλείται «απραξία» των μυών του προσώπου και κατ’ επέκταση απώλεια της εκφραστικότητας αυτού.

Μεγάλη αποτελεσματικότητα
Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και διαρκεί από 5΄ έως 20΄ αναλόγως των περιοχών όπου θα γίνει η έγχυση. Με μια μικροσκοπική βελόνα τοποθετείται ελάχιστη ποσότητα υλικού σε διάφορες περιοχές του προσώπου. Μέσα στις επόμενες στιγμές θα υπάρξει μια σταδιακή και σημαντική βελτίωση των ρυτίδων, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα έως τον βαθμό της εξαφάνισης αυτών. Η διάρκεια του αποτελέσματος ξεπερνά κατά πολύ τους 6 μήνες, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και 10-12 μήνες. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από την περιοχή της έγχυσης.

Από τον κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΙΤΣΑΡΓΙΩΤΗ, MD, πλαστικό χειρουργό, site: www.beautytherapymedgroup.gr.