Γιατί η φωτογραφία με την κοιλιά αυτής της γυναίκας μετά την καισαρική κάνει το γύρο του διαδικτύου

Αν ,γενικά, οι γυναίκες δυσκολεύονται να αγαπήσουν το σώμα τους έτσι όπως είναι, φανταστείτε πόσο μπορεί να ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει.

Κατά καιρούς, έχουμε δει πολλές γυναίκες, είτε διάσημες, είτε fitness bloggers, είτε γυμνάστριες να εμφανίζονται στεγνές, με σχεδόν επίπεδη κοιλιά, μόλις λίγες ημέρες μετά την έξοδό τους από το μαιευτήριο. Αυτή είναι μια εικόνα που, όσο εντυωπωσιακή και να μοιαζει, προκαλεί μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τις νέες μητέρες που μόλις έχουν γεννήσει και προσπαθούν να αποδεχτούν τη μορφή που έχει πάρει το σώμα τους.

Και μετά, ευτυχώς, υπάρχουν και γυναίκες όπως η αυστραλιανή μπλόγκερ, Mel Watts, η οποία ανέβασε στο Instagram της μια φωτογραφία που δείχνει την κοιλιά σε δύο φάσεις: Έτσι όπως ήταν όταν διένυε την 30η εβδομάδα της κύησης και έτσι όπως έμοιαζε 4 ημέρες αφού είχε γεννήσει με καισαρική.

Στόχος της; Να στείλει ένα πολύ ηχηρό body positive μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, λεχώνες και μη, για τη σημασία του να δέχονται και να αγαπούν το σώμα τους με τις ατέλειες και τα σημάδια του. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο είναι το μόνο που έχουμε και θα έχουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει: «Σίγουρα είναι γεμάτο σημάδια και ραγάδες, αλλά αυτό το σώμα κατάφερε για 9 μήνες να φιλοξενήσει, να προστατεύσει και τελικά να φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή. Αμέτρητες φορές αμφισβήτησα το σώμα μου, τραβώντας ή τσιμπώντας σημεία που δεν μου άρεσαν. Στην πραγματικότητα αυτό το σώμα έχει κάνει όλα όσα ήθελα να πετύχω στη ζωή μου. Σίγουρα, για μερικούς μπορεί να μην είναι υλικό που θα μπορούσε να μπει σε περιοδικό ή να εμφανιστεί στην παραλία με μαγιό, αλλά για μένα και τον σύζυγό μου είναι ο χώρος που αναπτύχθηκαν τα παιδιά μας. Είναι το μέρος όπου ξεκίνησε ό,τι έχουμε αγαπήσει περισσότερο. Κι αυτό είναι το μόνο που που μετράει.Μπορεί, ως γυναίκες, να νιώθουμε ότι πρέπει να ακολουθούμε τις επιταγές της κοινωνίας για το πως πρέπει να φαινόμαστε, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να κάνουμε μόνο ό,τι λειτουργεί και ταιριάζει σε εμάς. Κανένα σώμα δε μοιάζει με κανένα άλλο. Και ο καθένας είναι υπεύθυνος για το δικό του. Να το χαίρεστε λοιπόν».