Όλες αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές και πόσο μάλλον η λεγόμενη επιλόχεια τριχόπτωση, η οποία δε χρειάζεται να σας φοβίζει δεδομένου ότι είναι παροδική και οφείλεται στην πτώση του επιπέδου των οιστρογόνων. Μέχρι το μωρό σας να σβήσει τα πρώτα του κεράκια ή και νωρίτερα σίγουρα τα μαλλιά σας θα έχουν επανέλθει στη συνηθισμένη τους κατάσταση.

Μέχρι τότε μπορείτε να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη, δίνοντας έμφαση σε τέσσερα πράγματα που είναι απολύτως ικανά να σώσουν την κατάσταση των μαλλιών σας.

Πρώτα απ’ όλα περιποιηθείτε τα μαλλιά σας όπως τους αξίζει. Μη σπαταλάτε τα χρήματα σας σε απλά σαμπουάν, επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν και την κατάλληλα μαλακτική κρέμα που ταιριάζει στις ανάγκες των μαλλιών σας. Πρέπει ωστόσο να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στα δυο προϊόντα αφού αν για παράδειγμα χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν για όγκο και στη συνέχεια απλώσετε στα μαλλιά σας υπερβολική δόση μαλακτικής κρέμας, τότε τα μαλλιά σας θα βαρύνουν και θα φαίνονται πιο λεπτά. Αντίστοιχα, το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία που μπορεί ωστόσο να αφήσει περιττή λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Μπορείς όμως να στραφείς στο φαρμακοποιό σου και να δοκιμάσεις τις προτεινόμενες θεραπείες, όπως το Aminexil Clinical 5 που έχει σχεδιάσει η Vichy, αποκλειστικά για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Μιας και το 96% των ατόμων με τριχόπτωση παρατήρηση ελαχιστοποίηση, μια δοκιμή δε βλάπτει.

Μη το παρακάνετε με τα σφιχτά χτενίσματα που ταλαιπωρούν τις τρίχες των μαλλιών σας και προσέξτε τις παγίδες της θερμότητας. Προσπαθήστε να μην τα χτενίζετε όσο τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι να σπάσετε την τρίχα, κάτι που σίγουρα δε το θέλετε.

Η υγεία των μαλλιών δεν εξαρτάται μονάχα από τις θεραπείες και το styling, αλλά και από τη διατροφή μας. Φροντίστε να ενσωματώσετε το διατροφολόγιο σας άφθονα φρούτα και λαχανικά, οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά των οποίων θα βοηθήσουν στην θρέψη των θυλάκων των μαλλιών σας. Συγκεκριμένα, η Βιταμίνη Β7 μαζί με τα μέταλλα Ψευδάργυρο και Πυρίτιο έχουν αναγνωρισθεί για την ενίσχυση της υγείας των μαλλιών.

Φυσικά, το άγχος είναι ένας παράγοντας που δε γίνεται να λείπει από τη φθορά και την τριχόπτωση των μαλλιών μας, γι’ αυτό φροντίστε να βρίσκετε έστω και λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σας για να διαλογιστείτε, να ηρεμήσετε και να διώξετε το άγχος με τη βοήθεια διάφορων τεχνικών αναπνοών, που μπορείτε να βρείτε πλέον παντού, ακόμη και στο Youtube.
Μη χάνετε άλλο χρόνο, φροντίστε τα μαλλιά σας και δείτε να ανανεώνονται και λάμπουν περισσότερο από ποτέ!