Μία έρευνα 350 ανθρώπων και άνω βρήκε ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος για να μην απατήσουν είναι να κάνουν περισσότερο σεξ με το σύντροφό τους. Η επόμενη επιλογή είναι να κρατήσουν αποστάσεις από το άτομο που τους σαγηνεύει.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου του New Brunswick ρώτησε 362 ετεροφυλόφιλους ενήλικες πώς θα απωθούσαν τους πειρασμούς ενώ είναι σε σχέση. Το 75% των ερωτηθέντων, ηλικίας 19 με 63, απάντησαν ότι θα κολλούσαν περισσότερο στην ήδη υπάρχουσα σχέση τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πήγαιναν περισσότερα ραντεβού, θα έκαναν περισσότερο σεξ και θα φρόντιζαν περισσότερο την εμφάνισή τους. Η δεύτερη τακτική περιλαμβάνει σωματική και επικοινωνιακή απόσταση από το αντικείμενο του πόθου τους και η τρίτη τακτική είναι να σκέφτονται το άτομο που τους γοητεύει βάζοντας μία αρνητική χροιά.

Αν και κατέληγαν να φλερτάρουν λιγότερο, δεν κατάφερναν να παραμείνουν πιστοί. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αντίσταση αν μπει μέσα μας το μικρόβιο του πειρασμού, υποστηρίζει ο Ψυχολόγος Δρ. Alex Fradera.