Παρά την τρέχουσα τάση για grandpa sneakers, τίποτα δεν αξίζει όσο ένα ζευγάρι κλασσικών Stan Smiths. Είναι απλά, είναι εξορθολογισμένα και πάνε με τα πάντα. Από το πρωί ως το βράδυ και με όλους τους τύπους ρούχων, αυτά τα λευκά παπούτσια έχουν μονοπωλήσει τις εμφανίσεις ανδρών και γυναικών παγκοσμίως.

Τις περισσότερες φορές, είναι δέρμα, το οποίο έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, ανάλογα ποιόν ρωτάτε. Η Στέλλα ΜακΚάρντεϊ, σχεδιάστρια με οικολογικές ανησυχίες βρίσκεται στο τελευταίο στρατόπεδο, φυσικά!

Ένας δια βίου χορτοφάγος, έχει σχεδιάσει τα διάσημα Stan Stimths με faux δέρμα και πλεκτά, ακόμη και ανακυκλωμένα πλαστικά παπούτσια για τη γραμμή adidas x Stella McCartney, τώρα στο 13ο έτος. Η σχεδιάστρια δεν είναι άγνωστη στην μάρκα καθώς οι συλλογές της με αθλητικά είδη για την Adidas είναι διάσημες για την φινέτσα τους και τις υψηλές πωλήσεις τους.

«Πριν από πολλά χρόνια μου δόθηκε ένα ιδιαίτερο ζευγάρι χορτοφαγικού δέρματος Stan Smiths από τον σύζυγό μου και την adidas», λέει η σχεδιάστρια. « Πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού δέρματος και του ζευγαριού faux leather. Δεν θα μπορούσα παρά να σκεφτώ πόσα ζώα θα μπορούσαν να σωθούν αν ο Stan Smith και η Adidas άλλαζαν από πραγματικό δέρμα σε faux και χρησιμοποιούσαν κόλλες που δεν βασίζονταν σε ζώα ». Έτσι αυτή η ιδέα γέννησε την συλλογή Stella McCartney x Stan Smith με την adidas και τα αποτελέσματα έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα καταστήματα.

«Συνεργαζόμαστε με την adidas εδώ και πολλά χρόνια [έτσι] σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψουμε ένα πραγματικά ευρύ κοινό και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να έχουν δερμάτινα υποδήματα ή κόλλες με βάση το ζώο για να έχουν ένα απίστευτο, εικονικό προϊόν.

Το «Stella Stan Smith» μοιάζει σχεδόν με το κλασικό ζευγάρι που έχετε δει , εκτός από μερικές λεπτομέρειες: Αντί για την κλασσική πράσινη γραμμή πάνω από την σόλα υπάρχουν κάθετες γραμμές με μπορντό και ναυτικό μπλέ και σφραγίζονται με το λογότυπο του οίκου McCartney. Οι ρίγες της adidas από την πλευρά αντικαθίστανται με μικροσκοπικά αστραπιαία στίγματα, ένα σταθερό μοτίβο στα αξεσουάρ του McCartney και ενώ το προφίλ του Stan Smith παραμένει χαραγμένο στη δεξιά γλώσσα, το αριστερό διαθέτει το πορτρέτο του σχεδιαστή και το δεξί το δικό της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Thank you Melly for coming and giving me a hug x Stella

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις

Η κολλητή της φίλη δεν θα μπορούσε να λείπει από το λανσάρισμα που έγινε στην κεντρική μπουτίκ της ΜακΚάρντεϊ, στο Λονδίνο και απέκτησε το δικό της ζευγάρι με τις υπογραφές και των δύο σχεδιαστών. Καθώς τα φορούσε μάλιστα παραδέχτηκε πως είναι άνετα και έδειξε να απόλαυσε το καινούργιο της δώρο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@Madonna gets her Stella #StanSmith sneakers signed! 💥💥 #StellaSneakerWeek #23OldBond #StellaMcCartney @stansmithonline

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις