Η ανατολή του ηλίου μπορεί να σας δώσει δύναμη. Ξυπνήστε νωρίς και πάρτε μερικά λεπτά για να ακούσετε την αναπνοή σας και να δείτε το σκοτάδι να εξαφανίζεται. Όταν ο ήλιος ανατείλει, δοκιμάστε την παρακάτω κίνηση γιόγκα που σας γεμίζει με ενέργεια. Σταθείτε με το πρόσωπο στραμμένο στον ήλιο, εισπνεύστε και αργά σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Αφήστε το στήθος να φουσκώσει και κάντε το όσες φορές θέλετε με σκοπό να μαζέψετε όση περισσότερη ενέργεια μπορείτε. Μία τετράμηνη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις βρήκε ότι η γιόγκα βοηθά τις γυναίκες στο να βελτιώσουν τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας.

Τροφές που αναζωογονούν. Οι ξινές τροφές ενεργοποιούν τη δύναμη του συκωτιού. Ορίστε λοιπόν τρεις προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας. Το πρωί μπορείτε να στύψετε λεμόνι στο νερό ή να φάτε ένα γκρέιπφρουτ. Το μεσημέρι μπορείτε να γαρνίρετε τη σαλάτα με λαδόξιδο ή το σάντουιτς με μία φέτα πίκλας. Το βράδυ ξαναπιείτε λεμόνι ή προσθέστε λίγο μηλόξιδο στη σαλάτα σας.

Απολέπιση του δέρματος. Κάποια μπαχαρικά, όπως το κάρδαμο, λειαίνουν το δέρμα ενώ το σησαμέλαιο και το γάλα καρύδας ανακουφίζουν τους ερεθισμούς και την ξηρότητα. Φτιάξτε το δικό σας scrub στο σπίτι με αλάτι: συνδυάστε ένα φλιτζάνι αλατιού , 1/8 ελαιόλαδο και 6 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Για ταλαιπωρημένες φτέρνες και αγκώνες, χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι.