Οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου είναι μία πραγματικότητα που προϋπήρχε του Ίντερνετ και των social media. Δεν ανακαλύπτουμε σήμερα την πυρίτιδα. Το πορνό των 70s και 80s ήταν τα περιοδικά με λάγνα κορίτσια για να περάσουμε αργότερα στα πιο hardcore και στα βίντεο online. Πάντα υπήρχε η πεποίθηση ότι είναι μία ανδρική κατάσταση που είναι απολύτως φυσιολογική και την αποδεχόμαστε γιατί ‘φυσιολογικό είναι μωρέ’.

Βασικά είναι φυσιολογικό. Όσο υγιή σεξουαλική ζωή και αν έχει ένας άνθρωπος, η παρακολούθηση ερωτικών βίντεο δίνει μία έξτρα εσάνς στον ερωτισμό μας. Το αξιοπερίεργο είναι γιατί συνεχίζει να θεωρείται ‘ανδρικό προνόμιο’ και γιατί υπάρχουν ακόμα γυναίκες που οι ίδιες αρνούνται να δουν πορνό και, γιατί όχι, να το ευχαριστηθούν; Η σεξουαλικότητα πρέπει να εκφράζεται με κάθε τρόπο δυνατό και το πορνό είναι ένα τέτοιο μέσο. Δυστυχώς, ακούω ακόμα γυναίκες που είτε δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ, είτε το κάνουν μόνο μαζί με το σύντροφό τους για να αναβαθμίσουν την ερωτική τους ζωή. Προφανώς και αυτό είναι οκ, αλλά γιατί να είναι μόνο έτσι; Για να μην ενοχοποιούμαστε επειδή παίρνουμε την άδεια του συντρόφου μας;

Αν ο σύντροφός σου βλέπει πορνό, είναι φυσιολογικό. Αν βλέπει πάρα πολύ πορνό, ας το συζητήσουμε. Τι θεωρείς πολύ πορνό; Το κάνει καθημερινά; Κλείνεται με τις ώρες στην τουαλέτα μαζί με το κινητό του; Μπορεί να έχει παράλληλη σχέση. Ή απλά δυσκοιλιότητα. Αν θεωρείς ότι αυτό επιβαρύνει τη σεξουαλική σας ζωή, κάνεις λάθος. Είναι σαν τον αυνανισμό. Αν το κάνει πολύ, δεν είναι ότι ξεμένει από διάθεση για σεξ μαζί σου. Ίσως αυτό λειτουργεί σαν αγχολυτικό για εκείνον και καθόλου δεν έχει να κάνει με την επιθυμία του για εσένα. Θα εκπλαγείς, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πορνό επειδή βαριούνται ή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Δεν σημαίνει ότι έχουν ακόρεστες ορέξεις ή ότι στο μυαλό τους διαχωρίζουν το σεξ με το πορνό.

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε ότι έχει απαραίτητα να κάνει με εσένα. Σε κάθε περίπτωση, όπως και σε όλες τις κλασικές συμβουλές, συζήτησέ το. Το πιο πιθανό είναι ότι θα τα αρνηθεί όλα γιατί ο μέσος άνδρας έχει μεγαλώσει με το ενοχικό σύνδρομο ‘κόφτο γιατί θα τυφλωθείς’ και το έκανε πάντα κρυφά από τη μάνα του και από τη σύντροφό του που μπορεί να την βλέπει σαν μάνα του. Ρώτησέ τον γιατί απολαμβάνει να βλέπει γυμνά κορίτσια και πόσο συχνά το κάνει αλλά όχι επικριτικά και σαν τη θειά του την Σούλα με μπικουτί στο κεφάλι και πλάστη στο χέρι. Σε στιλ ακαδημαϊκής κουβέντας. Πες ότι κάνεις πτυχιακή με θέμα τον αυνανισμό και το πορνό στη σύγχρονη κοινωνία. Και πού σαι; Δεν είναι κακό να ξεκινήσεις μία προσωπική εξερεύνηση στον κόσμο του πορνό. Όλο και κάποια κατηγορία που σου ταιριάζει θα βρεις.