Το να βγεις με κάποιον που δεν γνωρίζεις καθόλου είναι ένα ρίσκο που ξέρεις ότι θα πάρεις. Το τυφλό ραντεβού ανήκει σε κάποια από τις ακόλουθες κατηγορίες. Είτε μιλάς με κάποιον σε μία εφαρμογή τύπου Tinder και δεν έχει φωτογραφίες. Ή μάλλον δεν έχει αληθινά αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτείς. Η δεύτερη κατηγορία είναι το κλασικό πατροπαράδοτο συνοικέσιο. Το αγόρι της κολλητής σου έχει ένα φίλο ‘πολύ καλό παιδί που χώρισε και θα ταιριάξετε μούρλια’. Πριν σου κόψω τα φτερά και σε ρωτήσω ξεκάθαρα πότε ήταν η τελευταία φορά που αυτό όντως συνέβη, θα σου πω κάτι άλλο. Και γιατί δεν το δοκιμάζεις; Ακόμα κι αν αποδειχθεί αποτυχία, θα έχεις βγει εκεί έξω και θα έχεις κοινωνικοποιηθεί.

Ποιο είναι το πιο βασικό; Να μην έχεις υψηλές προσδοκίες. Για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αν είναι πολύ υψηλές, μία πρώτη συνάντηση θα στις κατεδαφίσει αδιαμφισβήτητα. Και δεύτερον, μετά θα μετανιώνεις, θα τα βάζεις με τον εαυτό σου και δεν θα έχεις περάσει καθόλου καλά όλο το βράδυ. Το θέμα είναι να το δεις χαλαρά σαν ένα ποτό ή φαγητό με φίλους, να βάλεις ρούχα που σου χαρίζουν αυτοπεποίθηση μα και άνεση (ναι ξέρω δεν γίνεται αυτό) και να γλεντήσεις βρε αδερφέ.

Και γιατί όχι; Αν είσαι μόνη και ψάχνεσαι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Ούτως ή άλλως, αν υπάρξει χημεία, θα φανεί από την αρχή. Αν δεν την νιώσετε, δες το σαν μία βραδινή έξοδο με ένα φρέσκο πρόσωπο ή σαν έναν τρόπο να εξασκηθείς στο φλερτ και στις νέες γνωριμίες, αν υποθέσουμε ότι είναι κάτι που σε δυσκολεύει. Keep it casual και μην τον ρωτήσεις πόσα παίρνει, με πόσες γυναίκες έχει πάει και αν κουβαλά κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Αν είναι ένα τυφλό ραντεβού από εφαρμογή γνωριμιών, κάντο σε έναν ουδέτερο χώρο που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Είναι μοντέρνοι οι καιροί, αλλά η ζωή μας πάνω από όλα φίλες μου. Απόφυγε τα σπίτια, τα στενά σοκάκια, τα κακόφημα μπαρ και να πάρεις ζακετούλα.

Δεν θέλεις καθόλου και ξινίζεις και μόνο στην ιδέα; Ε τότε άστο καλύτερα. Το θέμα είναι να κάνουμε πράγματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας και μας βρίσκουν σε μία φάση ζωής που δεν μας ακούγεται και τόσο κακή ιδέα. Αν είναι να δεινοπαθήσεις και να τον κάνεις να σε βλέπει σαν να είσαι ο Τζακ Τόρενς από την Λάμψη, άσε τον άνθρωπο να βρει καμιά άλλη κοπέλα.