Υλικά:

900 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο

1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδου

50 γραμμάρια ρύζι ή νουντλς

2 κουταλιές της σούπας γλυκό καλαμπόκι (φρέσκο ή σε κονσέρβα)

2-3 μανιτάρια σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια του γλυκού σόγια

φύλλα μέντας ή βασιλικού

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε 900 ml του ζωμού και το στήθος κοτόπουλο, το τζίντζερ και τη σκελίδα σκόρδου.
  2. Βάλτε τα να βράσουν, μειώστε τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν γίνει, κόψτε το σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
  3. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο ζωμό με τα νουντλς, το γλυκό καλαμπόκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τη σόγια και βράστε για3-4 λεπτά. Μέσα στο μπολ σερβιρίσματος, βάλτε τα φύλλα μέντας ή βασιλικού με το φαγητό και λίγη σόγια για γαρνίρισμα.