Τι κάνετε όταν είστε εκτός σπιτιού και το μικρό σας πεινάει; Αν το μωρό βρίσκεται στη φάση που έχει ξεκινήσει τις στερεές τροφές, θα πρέπει να έχετε μαζί πουρέ φρούτων και λαχανικών ή θερμός με κύβους. Εμείς θα σας δώσουμε έξυπνες προτάσεις για να έχετε πάντα ένα χορτάτο παιδί σε κάθε περίσταση εκτός σπιτιού.

Στην παιδική χαρά. Πάρτε μαζί σας τροφές που δεν πρόκειται να στάξουν, όπως είναι τα κράκερ, τα πρέτζελ, το γιαούρτι, ο πουρές φρούτων (αν είναι σε πολύ μικρή ηλικία), οι μπανάνες και άλλα φρούτα που ξεφλουδίζονται εύκολα.

Στον παιδικό σταθμό. Αν και θα αναλάβει το τάισμα η νηπιαγωγός, εσείς είστε εκείνη που θα ετοιμάσει το πακέτο με το γεύμα του. Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στα σάντουιτς ή ανακατέψτε ρύζι με φασόλια και φακές και σερβίρετέ τα σαν κρύες σαλάτες. Συνοδέψτε με μικρά υγιεινά ντιπ από γιαούρτι ή χούμους.

Στο αμάξι. Όταν μετακινείστε συνέχεια ή έχετε σκοπό να ταξιδέψετε, χρειάζεστε οπωσδήποτε φαγητό για το παιδί. Οι φέτες μήλου, τα κομμάτια σταφυλιού, τα στικ τυριού και τα μικρά ψωμάκια είναι οι επιλογές που δεν θα λερώσουν το αμάξι ή το ίδιο το παιδί.

Σε επισκέψεις. Δεν ξέρετε πόσο φιλόξενο είναι κάθε σπίτι και αν είναι εντάξει με το να λερώσει ένα παιδί το λευκό καναπέ με φαγητό. Πάρτε μαζί φρούτα, μπάρες δημητριακών και αν υπάρχει μπουφές, βάλτε στο πιάτο του μικρές μπουκιές χωρίς σάλτσες.

Στο εστιατόριο. Αντί να παραγγείλετε από το παιδικό μενού, μοιραστείτε το δικό σας πιάτο που είναι πιο οικονομικό και περιέχει τροφές που το παιδί ήδη τρώει, όπως είναι το κοτόπουλο, τα φασόλια και οι πατάτες.

Στο αεροπλάνο. Τα βραστά αυγά είναι η ιδανική επιλογή για πρωινό στον αέρα ενώ μπορείτε να του δώσετε αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες και φρούτα.

Μην ξεχάσετε να πάρετε τα βασικά σκεύη: τσάντα κολατσιού, ψυγειάκι ή θερμός, πλαστικά φλιτζανάκια, σαλιάρα και σουπλά και καθισματάκι φαγητού αν το παιδί είναι πολύ μικρό.